CP hastalığı tedavi edilebilir mi?

İçindekiler:

  1. CP hastalığı tedavi edilebilir mi?
  2. Serebral palsi hastalığı nedir?
  3. Serebral palsi tedavi edilebilir mi?
  4. ÇP ne demek?

CP hastalığı tedavi edilebilir mi?

Serebral palsinin kesin bir tedavisi yoktur. Fakat fizyoterapi, konuşma terapisi, ergoterapi ve bazen ilaç tedavisi ya da cerrahi tedavi yöntemleri hastaların maksimum potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olabilir. Serebral palsi nedir?

Serebral palsi hastalığı nedir?

Serebral palsi, yani beyin felci insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir. Serebral Palsi çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklanır.

Serebral palsi tedavi edilebilir mi?

Serebral palsi hastalığının kendisi tedavi edilemez yani immatür beyindeki hasar geri döndürülemez ancak hastalığın tipine göre çocukta görülen semptomlar tedavi edilir. Tedaviler cerrahi ve cerrahi olmayan tedaviler olarak 2 gruba yarılır.

ÇP ne demek?

Serebral palsi (CP), kas hareketini ve koordinasyonu etkileyen bir grup bozukluğu ifade eder. Birçok durumda, görme, duyma ve his de etkilenir. “Serebral” kelimesi, beyin ile igili anlamına gelir. ... Hasar, bedenin hareketini, koordinasyonunu ve duruşunu kontrol eden beynin parçasını etkiler.