Pırlanta harfler ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlanta harfler ne demek?
  2. Pırlanta D Color ne demek?
  3. Pırlantanın kalitesini nasıl anlarız?
  4. Hangi renk pırlanta daha değerlidir?
  5. Pırlanta D sınıfı ne demek?
  6. Pırlantada d mi G mi?
  7. Pırlanta yüzüğün gerçekliği nasıl anlaşılır?
  8. Pırlantada renk ve berraklık ne olmalı?

Pırlanta harfler ne demek?

(The Gemological Institute of America,'nın tablosuna göre, Alfabetik sıra ile D'den W'ya kadar olan harfler pırlantanın renk oranını gösterir. En nadir bulunan ve en beyaz olanlar D,E,F ve G'dir. Ama çoğunlukla pırlantalar H ve L arasındadır. M ve Z arasındaki pırlantalarda ise gözle görülür bir sarı tonu vardır.

Pırlanta D Color ne demek?

Pırlantalar arasında en değerli olan renk D renk pırlantadır. Hiçbir zaman renk göstermeyen, içerisinde az farklı renk barındıran ve gelen ışığı en iyi şekilde yansıtan pırlanta rengidir. Ülkemizde çok yüksek fiyatlarda satılmaktadır. Özellikle pırlantada renk unsurunu önemsemeyeneler tarafından tercih edilmektedir.

Pırlantanın kalitesini nasıl anlarız?

Bir pırlantanın berraklığı " doğanın parmak izleri" olarak adlandırılan izlerine bakılarak belirlenir. Çoğu pınlantanın karbon kristali'nin oluşturduğu izler vardır. Bu karbon kristaller azaldıkça pırlantanın berraklığı artacak bu da değerinin artmasına sebep olacaktır.

Hangi renk pırlanta daha değerlidir?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.

Pırlanta D sınıfı ne demek?

Pırlanta Renk Skalası D renk pırlanta: Tamamen renksizdir. Ekstra beyaz sınıfına girer. Çok çok nadir bulunur. En iyisini isteyenlerin tercih edeceği pırlanta rengidir.

Pırlantada d mi G mi?

D, E ve F pırlanta renkleri en beyaz taş renkleri olarak kabul edilirler. ... F ve G renk iki pırlantayı tüketicinin çıplak gözle ayıramama ihtimali çok yüksektir. H ise sarı tonlar ve beyaz tonlar arasında geçiş rengi sayılabilecek bir ara tektaş pırlanta rengidir.

Pırlanta yüzüğün gerçekliği nasıl anlaşılır?

Pırlanta dikkatli bir şekilde camın içine bırakılır. Değerli taş dibe çökerse, gerçektir. Ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse sahtedir. Gerçek bir pırlanta yüksek yoğunluğa sahiptir, bu nedenle su testi taşınızın bu yoğunluğa uyup uymadığını gösterir.

Pırlantada renk ve berraklık ne olmalı?

Pırlanta koyu sarıdan canlı, parlak beyaza doğru ilerler. Pırlantalar renksize ne kadar yakın olduğuna bakılarak sınıflandırılır. En nadir bulunan ve en beyaz olanlar D, E, F, G'dir ancak pırlantaların büyük çoğunluğu H-L renkleri arasındadır. M rengi ve altındakilerde gözle görülebilir sarımtırak bir renk tonu vardır.