Alkol tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Alkol tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Amatem de tedavi ne kadar sürer?
  3. Antabus ne işe yarar?
  4. Alkolik tedavisi ne kadar sürer?
  5. Alkol yoksunluğunun ilk belirtisi nedir?

Alkol tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Bunlar arasında akamprozat, naltrekson, nalokson, bupronorfin gibi ilaçlar bulunur. Özellikle alkol bağımlılığının tedavisinde kullanılan disulfiramdan da önemle bahsetmek gerekir.

Amatem de tedavi ne kadar sürer?

Bu sebeple, bağımlılık tedavisinin belirli aralıklar ile en az 6 ay sürmesi gerekir. Fakat tedavi sürecinin 1 yıl kadar devam etmesi daha etkili sonuçlar elde edilebilmesi için son derece önemlidir. 1 yıl süre geçtikten sonra gerekli durumlarda tedaviye tekrar devam edilmesi de gerekebilir.

Antabus ne işe yarar?

Alkol bağımlılarının tedavisinde kullanılan Disülfiram (hap, enjeksiyon ve pellet formları) piyasada antabus adıyla bulunan bir ilaçtır.

Alkolik tedavisi ne kadar sürer?

Alkol yoksunluğunun tedavisi ortalama 1-2 hafta kadar sürer. Hastanın fiziksel bulguları iyi değerlendirilip gerekli önlemler alınır. Yoksunluk döneminde çoğu zaman vücudun sıvı eksikliği olur, buna yönelik uygun sıvı takviyesi yapılır. Özellikle tiamin ve folik asit içeren polivitamin takviyesi yapılır.

Alkol yoksunluğunun ilk belirtisi nedir?

Alkol Yoksunluğu Terleme, nabızda artış, titreme, terleme, huzursuzluk, yerinde duramama, uykusuzluk, sinirlilik, tahammülsüzlük, geçici halüsinasyonlar, bulantı ve kusma alkol bağımlılığında oluşan alkol yoksunlukları belirtilerindendir.