Alerjik astım krizi neden olur?

İçindekiler:

  1. Alerjik astım krizi neden olur?
  2. Astım kalp krizine neden olur mu?
  3. Alerjik Astım akciğere zarar verir mi?
  4. Astımı olanlar neye dikkat etmeli?
  5. Astım ne kadar tehlikeli?

Alerjik astım krizi neden olur?

Alerjik astım, havadaki serbest alerjenlere bağlı olarak tetiklenebilir. Alerjenler, vücudun salgıladığı ve alerjik astıma yol açan “IgE” maddesinin aşırı üretimine sebep olur. Vücuttaki “IgE” fazlası ise, akciğerlerdeki hava kanallarının daralması ile sonuçlanabilecek bir dizi reaksiyonu tetikleyebilir.

Astım kalp krizine neden olur mu?

Timur Timurkaynak, bu çalışmada astım hastalarının kalp hastalığı açısından (kalp krizi, kalp durması, felç, göğüs ağrısı ve ölüm) astım olmayanlara göre yüzde 60 daha fazla risk altında olduklarının belirlendiğini söyledi.

Alerjik Astım akciğere zarar verir mi?

Astım krizi sırasında solunum yolu çevresindeki kaslar sıklaşır, çeperleri şişer. Hava kanallarının giderek daralması öksürüklere ve nefes darlığına neden olur. Astım hastalığının tedavisinde gecikildiği takdirde, sağlık durumunda ciddi sorunlar yaşanabilir ve akciğerlerde giderilmesi imkansız sorunlar çıkabilir.

Astımı olanlar neye dikkat etmeli?

Astım Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler Sigara dumanı ve nemli ortamlardan uzak durulmalıdır. Alerjik reaksiyona sebebiyet verecek tetikleyiciler ortadan kaldırılmalıdır. Astım tedavisinde kullanılan ilaçların düzenli kullanılması gereklidir.

Astım ne kadar tehlikeli?

Nefes darlığı, hırıltı ve öksürük belirtileriyle ortaya çıkan astım hastalığı, düzenli takipler ve yaşam tarzına düzenlemeleri ile kontrol altına alınabiliyor. Ancak tedavi edilmeyen astım, benzer belirtiler gösteren ama çok daha tehlikeli bir solunum yolu hastalığı olan KOAH'a dönüşebiliyor.