Gemi adamı personeli nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Gemi adamı personeli nasıl olunur?
  2. Gemi adamı nasıl olunur 2021?
  3. Gemi adamı olmak için hangi bölüm okunmalı?
  4. Gemi Adamı Cüzdanı nereden çıkarılır?
  5. Gemi adamı sağlık raporu nereden alınır?
  6. Gemi adamı olur raporu nereden alınır?

Gemi adamı personeli nasıl olunur?

Gemi adamı olmak için öncelikle istenilen gemi personeli alanı seçilmesi gerekmektedir. Gemi personeli alanı seçildikten sonra, alana uygun olarak açılan gemi adamı kurslarına gidilir. Kurs sürecinde başarılı bir eğitim alan gemi personeli adayları, kurs sonunda gemi adamı sınavlarına girmelidir.

Gemi adamı nasıl olunur 2021?

Gemici olabilmek için 240 saatlik “gemici eğitimi” almanız gerekir. Piyasada gemici eğitimi alabileceğiniz çok sayıda özel kurs bulunmaktadır. Eğer TC vatandaşıysanız, 17 yaşınızı tamamladıysanız, en az ilköğretim mezunuysanız ve Gemici sınavından başarılı olduysanız gemici yeterliliğini almaya hak kazanırsınız.

Gemi adamı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Üniversitelerin dört yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler staj dönemlerini tamamladıktan sonra Deniz Müsteşarlığının yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarılı bir şekilde geçilmesi gerekir.

Gemi Adamı Cüzdanı nereden çıkarılır?

Denizcilik Müsteşarlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Gemiadamı Cüzdanı tanzim etmeye yetkili olan 7 Bölge Liman Müdürlüğü mevcut olup, İstanbul, İzmir, İçel, Samsun, Çanakkale, Trabzon, ve Antalya illerimizde bulunmaktadır.

Gemi adamı sağlık raporu nereden alınır?

10) Gemiadamı Sağlık Raporunu nereden alabilirim? Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilen resmi ve özel sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz.

Gemi adamı olur raporu nereden alınır?

Gemi Adamları Sağlık Merkezine gittiğinizde hastaneden (yetkili sağlık kuruluşu) aldığınız tüm belgeleri orada bulunan hekime verirerek bilgilerinizin sisteme kaydolmasını sağlarsınız.