Eus nedir ÖSYM?

İçindekiler:

  1. Eus nedir ÖSYM?
  2. Eus kazanınca ne olur?
  3. STS eczacılık nedir kimler başvurabilir?
  4. Fitofarmasi eczacılığı nedir?
  5. 2020 STS Eczacılık kimler başvurabilir?
  6. STS sınavına kimler başvurabilir?
  7. Klinik Eczacılık Yüksek Lisans kaç yıl?
  8. Klinik Eczacılık ne iş yapar?
  9. Eus ne zaman girilir?

Eus nedir ÖSYM?

2021- Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2021-EUS) ve 2021-Eczacılık Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Eczacılık), tarihinde uygulanacaktır.

Eus kazanınca ne olur?

EUS sınav sonuçlarına göre uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan adaylar Klinik Eczacılık veya Fitofarmasi alanlarında, kazandıkları eczacılık fakültelerinde 3 yıllık bir eğitim sürecine başlarlar.

STS eczacılık nedir kimler başvurabilir?

Sınava, yurt dışında Eczacılık alanından eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik işlemlerinin yapılması talebi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuran ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sınava girmelerine karar verilen adaylar başvurabilir.

Fitofarmasi eczacılığı nedir?

Fitofarmasi, hastanın bitkisel ilaç tedavisini en uygun şekilde düzenleyen, sağlığını koruyan, iyileşmesini sağlayan ve hastalığı önleyen, tedavide kullanılan bitkisel ürünlerde kalitenin, etkinin ve güvenilirliğinin kontrol altına alınmasını sağlayan ve eczacı tarafından sunulan bir eczacılık uzmanlık alandır.

2020 STS Eczacılık kimler başvurabilir?

Sınava, yurt dışında Eczacılık alanından eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik işlemlerinin yapılması talebi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuran ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sınava girmelerine karar verilen adaylar başvurabilir.

STS sınavına kimler başvurabilir?

STS TIP DOKTORLUĞU SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR? STS Tıp Doktorluğu sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan kişilerin diploma denklik işlemlerini başlatabilmek için girilen sınavdır. Bu nedenle sınava yalnızca Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını yurt dışından alan adaylar başvurabilir.

Klinik Eczacılık Yüksek Lisans kaç yıl?

Klinik eczacılık yüksek lisans programları, aynı omurga üstüne kurulu, tezli ve tezsiz olmak üzere ayrılmış 2 programdan oluşmaktadır. Sadece Eczacılık lisans öğrenimini tamamlamış adaylara yöneliktir. Her iki programında ortalama süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olarak planlanmıştır.

Klinik Eczacılık ne iş yapar?

Klinik Eczacılık, hastanın ilaç tedavisini en uygun şekilde düzenlemek ve sağlığı korumak, iyileşmeyi sağlamak ve hastalığı önlemek amacıyla eczacı tarafından sunulan, multidisipliner hasta bakım hizmetini öngören bir sağlık bilimi alanıdır.

Eus ne zaman girilir?

2021-EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş) Sınavı tarihinde yapılacak. Başvurular 10-18 Ağustos 2021 tarihleri arasında alındı. Geç başvuru tarihi 26 Ağustos 2021 olarak belirlendi. Sonuçlar tarihinde açıklanacak.