Ablasyon kalbe zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Ablasyon kalbe zarar verir mi?
  2. Ablasyon kaç lira?
  3. Sıcak ablasyon ne kadar sürer?
  4. Ablasyon Tedavisi kimlere yapılır?

Ablasyon kalbe zarar verir mi?

Her tedavi yönteminde olduğu gibi ablasyon işleminin de riskleri (komplikasyon) vardır. Kasıkta kanama, kasık damarında zedelenme, kalp zarına kanama, kalpte delinme, pıhtı atması, kalp içinde kapakçıkların ve iletim sisteminin zarar görmesi veya kalbe komşu organların hasarlanması gibi riskler söz konusudur.

Ablasyon kaç lira?

Laser, Mikrodalga ve Kriyoablasyon sistemleri bundan daha pahalıdır. Etanol ablasyon ise en ucuz yöntemdir. 2021 yılı, İstanbul ili için, Türk Tabipleri Birliğinin yıllık olarak yayınladığı hekim uygulamaları veri tabanındaki asgari ücret listesine göre, ablasyon fiyatı yaklaşık 6.000 TL dir.

Sıcak ablasyon ne kadar sürer?

Sıcak ablasyon uygulamasının süresi ise çarpıntının türüne göre değişebilir. Ancak genel olarak 1 saat içerisinde tamamlanan bir işlemdir.

Ablasyon Tedavisi kimlere yapılır?

Ablasyon, kalpteki ritim bozukluklarının tedavi edilmesini hedefleyen bir tedavidir. Ablasyon işleminde amaç; ritim bozukluğuna neden olan kalpteki sorunlu bölgenin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Sorunlu bölgeyi yok etmek için işlem sırasında ısı üreten ya da soğutucu enerjiler kullanılır.