Diş eti kestirme acıtır mı?

İçindekiler:

  1. Diş eti kestirme acıtır mı?
  2. Diş eti kesimini kim yapar?
  3. Diş eti kesiminde dikiş atılır mı?
  4. Diş eti tedavisi acır mı?

Diş eti kestirme acıtır mı?

Diş eti kesimi, adından dolayı çoğu insanı ürkütebilir. Burada tüm işlemler lazer ve türevi cihazlar gerçekleştirilir. İşlem sırasında lokal anestezi kullanılır. Bu iki faktör, hem işlemin çabucak bitirilmesini hem de herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmemesini sağlar.

Diş eti kesimini kim yapar?

Diş eti şekillendirme genellikle bir periodontolog veya diş hekiminiz tarafından yapılır. Genellikle bir ziyarette yapılan klinik içi bir işlemdir. Çoğu durumda, işlem sırasında uyanık kalırsınız. Doktorunuz başlamadan önce, diş eti alanını uyuşturmak için lokal anestezi uygular.

Diş eti kesiminde dikiş atılır mı?

Daha çok modern olarak günümüzde lazer kesim diş eti kesiminde diş hekimleri tarafından tercih edilmektedir. Gereken durumlarda diş eti kesimi işlemi yapılırken diş etinin dokusuna dikiş de atılabilir.

Diş eti tedavisi acır mı?

Diş eti ameliyatı sonrasında ağrı olur mu? Diş eti ameliyatı sonrasındaki iyileşme süreci ağrılı geçebilmektedir. Fakat, uzmanınızın reçete edeceği ağrı kesiciler ile bu süreci en hafif şekilde atlatabilmeniz mümkündür. Bazen normal ağrıların haricinde, daha şiddetli ağrılar da duyulabilir.