Sigara zararları ne?

İçindekiler:

  1. Sigara zararları ne?
  2. Sigara alışkanlığı nedir?
  3. Sigara ilk ne için üretildi?
  4. Günde bir sigara zarar verir mi?
  5. Sigarayı kim icat etti?

Sigara zararları ne?

Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir. Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır. Pankreas kanseri riski artar. Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.

Sigara alışkanlığı nedir?

Sigara bağımlılığı, beyin hücresel yapı ve fonksiyonunda kalıcı değişikliklerle giden, dürtüsel ve tekrarlayan sigara kullanımı kronik beyin hastalığıdır. Sigara bağımlılığı belirtileri genellikle kendisini yoksunluk durumunda belli etmektedir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir kronik beyin hastalığıdır.

Sigara ilk ne için üretildi?

Elde edilen verilere göre, o tarihlerde Mısır ve Güney Amerika'daki Maya Uygarlığı'nda yapılan dini ve resmi törenlerde ve ayrıca büyü ve sihir yapmak için kurutulmuş bitkilerin yakılarak tütsü olarak kullanıldığı tespit edildi.

Günde bir sigara zarar verir mi?

Geçtiğimiz günlerde BMJ (British Medical Journal) adlı dergide açıklanan çalışmada, günde sadece bir adet sigara içmenin, günde 1 paket (20 adet) sigara içenlerde artan kalp hastalığı ve inme riskinin yaklaşık yarısı kadar riski arttırdığı bildirildi.

Sigarayı kim icat etti?

Sigara, kıyılmış tütünün kağıda sarılmasıyla üretilen, dumanı çekilerek tüketilen nesne. Günümüzde yaygın olarak kullanılan bu ürünün, 18. yüzyılda Avrupa'ya İspanyol denizciler tarafından Amerika'dan getirildiği düşünülmektedir.