Nohutun çiçeği var mı?

İçindekiler:

  1. Nohutun çiçeği var mı?
  2. Nohut dönüme ne verir?
  3. Nohut verimi nasıl artırılır?
  4. Nohuta mantar ilacı ne zaman atılır?
  5. En iyi kuru fasulye hangi ilde yetişir?
  6. Beyaz nohut nerede yetişir?
  7. Antraknoz hastalığı nedir?
  8. Nohutta antraknoz hastalığı nedir?
  9. Nohut hangi bitkiye aittir?
  10. Koçbaşı Nohut ne demek?

Nohutun çiçeği var mı?

Fazla yan kökü vardır. Gövdenin toprağa yakın yaprak koltuklarından meydana gelen çiçek sapları, çiçekleri taşır. Çiçek beşlidir ve beyaz, pembe, mavimsi renklerde olabilir. Kendi çiçek tozları ile döllenirler.

Nohut dönüme ne verir?

Verim olarak bir dönüme ortalama 3 kilo arasında verim verebiliyor. Aynı zamanda da iri taneli bir nohut çeşidimizdir.

Nohut verimi nasıl artırılır?

Suyu sever ve bol bol sulamak gerekir. Kısa sürede verim alabilirsiniz. Yaz aylarını ve nemi sever. Bitkiler en az 25 cm çapında ve derinlikte bir kapta iyi gelişir, ancak her bitki nispeten az sayıda fasulye ürettiğinden, bütün nohut ürünlerini tencere veya saksıda büyütmek pratik olmayabilir.

Nohuta mantar ilacı ne zaman atılır?

Yeşil aksam ilaçlaması, çiçeklenme başlangıcında, hastalık belirtisi görülür görülmez veya görülmeden hemen önce uygulanmalı ve 7-10 gün aralıklarla bir-iki kez daha ilaçlama yapılmalıdır. Tarla içerisinde görülen hastalıklı bitkiler sökülerek imha edilmelidir.

En iyi kuru fasulye hangi ilde yetişir?

Erzincan ovasında yetişen ve birçok restoranın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan dermason kuru fasulyesi, zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor.

Beyaz nohut nerede yetişir?

Sarı koçbaşı nohuta göre daha iri, beyaz renkli nohut çeşididir. Ülkemizde Çanakkale, Biga, Gönen bölgelerinde az miktarda ekimi yapılmakta fakat ihtiyacı karşılamadığından Meksika, Hindistan'dan ithal edilmektedir. Yemeklik olarak kullanılmaktadır.

Antraknoz hastalığı nedir?

Ceviz Antraknozu cevizlerde zarar yapan mantari bir hastalıktır. Mücadele yapılmadığında önemli derecede verim kaybına neden olur. Hastalığın belirtileri, ağacın yaprakçık, meyve, genç sürgün ve yaprak saplarında görülür.

Nohutta antraknoz hastalığı nedir?

Ascochyta Rabiei, nohut antraknozu veya nohut yanıklık hastalığı olarak anılan fungustur. Nohut Antraknozu Hastalığı, konukçu bitkinin gövde, dal ve tohum kapsüllerinde eşeysiz üreme yoluyla çoğalır ve çevreye yayılır. . Peritesler sayesinde fungus tarla şartlarında kışı geçirirler.

Nohut hangi bitkiye aittir?

Nohut (Cicer arietinum), baklagiller (Fabaceae) familyasının Faboideae alt familyasına ait Cicer cinsinden bir baklagil türü.

Koçbaşı Nohut ne demek?

Girintili ve çıkıntılı şeklinin koçbaşını andırmasından ötürü koçbaşı nohut olarak adlandırılan bu nohut türü delik açıklığı 8mm olan delikli elek üstünde kalan nohut türüdür.