Uyku hapı kullanmak zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Uyku hapı kullanmak zararlı mı?
  2. Uyku hapı içersek ne olur?
  3. Uyku hapının yan etkileri var mı?
  4. Uyku ilaci öldürür mü?

Uyku hapı kullanmak zararlı mı?

Araştırmalar, uyku haplarının kalp krizi, kemik kırılması, bunama ve enfeksiyon risklerini artırdığını ortaya koydu. Arizona Eyalet Üniversitesi uyku araştırmacılarından Shawn Youngstedt, CNN'e yaptığı açıklamada “Uyku hapları sağlık açısından aşırı derecede risk taşıyor.

Uyku hapı içersek ne olur?

Uyku haplarının çoğu bağımlılık yaratır. Bu nedenle ilaç kesilince bir “yoksunluk sendromu” meydana gelir. Bu sendromun yarattığı sıkıntılardan biri “rebound,” geri sıçrama etkisidir: Uyku hapını bıraktığında kişinin, onu uyku hapına başlatan uykusuzluktan daha büyük bir uykusuzluk çekmesi.

Uyku hapının yan etkileri var mı?

Uyku ilaçları ve sakinleştiricilerin baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kas gevşemesi ve yorgunluğu, mide bulantısı ve ishal gibi hoş olmayan yan etkileri vardır. Beyin fonksiyonu kötüye gider. Maddeler seni sersemleştirebilir ve kaslarını gevşetir bundan dolayı dengeni kaybedip düşebilirsin.

Uyku ilaci öldürür mü?

Uyku hapı kullanımının ölüm riskini artırdığını belirten bilim insanları, ilacın dozu ile ölüm riski arasında doğru orantı bulunduğunu kaydetti. Yılda 18 doz uyku hapı içenlerin, hiç uyku hapı almayanlara oranla ölüm riski 3,5 kat fazla çıktı.