Nonspesifik gliotik ne demek?

İçindekiler:

  1. Nonspesifik gliotik ne demek?
  2. Beyin MR ında beyaz lekeler nedir?
  3. Beyindeki lezyon küçülür mü?
  4. Kafa travmasına hangi doktor bakar?
  5. Beyınde lezyon nedir?

Nonspesifik gliotik ne demek?

MR raporlarında karşılaştığımız, non-spesifik iskemik gliotik odak, özel bir nedene bağlı olmayan muhtemel bir küçük damar tıkanıklığı geçirmiş olduğunuzu gösterebilir. İskemik gliotik odaklar denilen bulgular küçük çaplı damarların çeşitli nedenlerden tıkanması veya etkilenmesi sonucu oluşabilir.

Beyin MR ında beyaz lekeler nedir?

Beyin MR'ında görülen her beyaz leke MS anlamına gelmez. Migren, beynin küçük damar hastalığı, bazı enfeksiyöz hastalıklar da beyinde beyaz lekelere neden olur. MS hastalığının kesin tanısı MS tanı kriterlerine göre konulur.

Beyindeki lezyon küçülür mü?

Yeni MS ilaçları için FDA tarafından onay alınması tipik olarak ilacın 24 ay boyunca beyin lezyonlarının sayısını azaltma yeteneğine bağlıdır. Bununla birlikte, lezyonlar atrofiye bağlı olarak da küçülebilir veya tamamen ortadan kaybolabilir.

Kafa travmasına hangi doktor bakar?

Baş ağrısı için hastanelerin Nöroloji kliniklerine başvurmak gerekir.

Beyınde lezyon nedir?

Beyin lezyonu, manyetik rezonans görüntüleme (MRI) veya bilgisayarlı tomografi (BT) gibi bir beyin görüntüleme testinde görülen bir anormalliktir. BT veya MRI taramalarında beyin lezyonları, normal beyin dokusuna benzemeyen koyu veya açık renkli noktalar olarak görünür.