Kuduz aşısı kol ağrısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Kuduz aşısı kol ağrısı yapar mı?
  2. Kuduz aşısının koruyuculuğu ne kadardır?
  3. Kuduz aşısı dozu gecikirse ne olur?
  4. Hayvanda kuduz kaç günde belli olur?
  5. Kuduz aşısı ağrı yapar mı?

Kuduz aşısı kol ağrısı yapar mı?

Kuduz aşısının yapıldığı bölgede hafif şiddette ağrı, kızarıklık, kabartı ve kaşıntı görülmesi normaldir. Nadiren de olsa bazı kişilerde kas ağrıları, mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi belirtiler de görülebilir.

Kuduz aşısının koruyuculuğu ne kadardır?

Daha önce aşılananlara şüpheli temas sonrasında yalnız 0. ve 3. günlerde 2 doz aşı önerilmektedir. Eğer daha önce bir aşılanma olmamış ise kuduz aşı takvimine uyularak aşı 0, 3, 7, 14 ve 28. günlerde toplam 5 doz omuz kasına uygulanılmaktadır. Bunların da ortalama koruma süresi 2 yıldır.

Kuduz aşısı dozu gecikirse ne olur?

Kuduz aşısının olmaması durumunda yaşanacakları sorduğumuz Dr. Selma Okkaoğlu, kaybedilen her saniyede ilacın antikor etkisini yitireceğini söylüyor. Yani 24 saat içerisinde bu aşının yapılmaması, kişi için ölüm tehlikesi yaratmasa da, ilacın etkisini azaltıyor.

Hayvanda kuduz kaç günde belli olur?

Ayrıca, bütünlüğü bozulmuş deri veya mukozalardan da enfekte olmuş hayvanın salyası ile bulaşabilir. Hastalık belirtileri virüsün vücuda girmesinden itibaren yaklaşık 3-8 hafta sonra ortaya çıkar.

Kuduz aşısı ağrı yapar mı?

Kuduz aşısının yapıldığı bölgede hafif şiddette ağrı, kızarıklık, kabartı ve kaşıntı görülmesi normaldir. Nadiren de olsa bazı kişilerde kas ağrıları, mide bulantısı, karın ağrısı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi belirtiler de görülebilir. En geç 48 saat içinde bu belirtiler yok olur.