Kalpte delik varsa ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Kalpte delik varsa ne yapmalı?
  2. Kalpte delik olunca belirtileri nelerdir?
  3. ASD kalp deliği kendiliğinden kapanır mı?
  4. Yetişkinlerde kalp deliği öldürür mü?

Kalpte delik varsa ne yapmalı?

Ameliyatsız kalp deliği tedavisi, kasıktan girilerek kalbe ulaşılması ve yerleştirilen kapama cihazı sayesinde deliklerin kapatılması esasına dayanır. Açık cerrahinin yayında uygulanan bir diğer yöntem ise minimal invaziv cerrahisidir.

Kalpte delik olunca belirtileri nelerdir?

Yıllarca fark edilemez ve erişkin yaşta tanı alır. Bazense yaşamın ilk günlerinde kalpte delik belirtileri başlar. Morarma, emerken yorulma , iyi emmeme, sık nefes alma, tartı alamama, aşırı terleme, büyük çocuklarda efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, bayılma, çarpıntı yakınması olabilir.

ASD kalp deliği kendiliğinden kapanır mı?

Atriyal Septal Defekt (ASD) sık görülen doğumsal kalp hastalığıdır. Küçük atriyal septal defektle bebeklik döneminde veya erken çocukluk döneminde kendi başlarına kapanabilir.

Yetişkinlerde kalp deliği öldürür mü?

Kalp Delikliği Belirtileri Kalp delikleri tedavi edilmezse hayati tehlikeye de neden olabilir. Ayrıca, bacak toplardamarlarında oluşan ve kalbin sağ odacıklarına ulaşan kan pıhtıları, kalp deliğinden kalbin sol odacıklarına geçerek beyne gidebilir ve beyin damarlarında tıkanmalara ve felçlere yol açabilir.