Eş demek ne demektir?

İçindekiler:

  1. Eş demek ne demektir?
  2. Eş anlamlı ne demek TDK?
  3. Eş Şâmme ne demek?
  4. Ömür Hayat eş anlamlı mı?
  5. Eş dost ne demek TDK?
  6. Eşim anlamı ne?
  7. Şemame ne demek türkçesi?
  8. Hayat kelimesinin eş anlamı ne?
  9. Hayat kelimesinin eş seslisi nedir?
  10. Eş dost akraba ne demek?
  11. E SIM teknolojisi nedir?

Eş demek ne demektir?

kelimesi ne demektir? Birbirinin aynıolan veya birbirine çok benzeyen iki şeyden her biri, benzer. Karı kocadan her biri, hayat arkadaşı, refik, refika. Birlikte yaşayan dişi ve erkek hayvandan her biri.

Eş anlamlı ne demek TDK?

Anlam olarak aynı anlamı karşılayan, anlam olarak birbirlerinin yerini tutabilen, yazılış olarak farklı yazılan, söyleniş olarak farklı söylenen fakat anlam olarak aynı karşılığı bulan kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Eş anlamlı kelimeler yerine “anlamdaş” ifadesi de kullanılabilir.

Eş Şâmme ne demek?

Ancak Şemame kelimesi ise Arapça kökenli bir kelimedir. 1. Güzel kokan fakat yenmeyen, üzeri benekli ufak bir kavun biçimindeki meyve: Ederdi kûy-i zemîni şemâme-i anber / Ger etse nükhet-i hulku cihâna neşr-i şemim (Nef'î'den). ... Şemamme (Küçük Gelin, Kısa Gelin) demektir.

Ömür Hayat eş anlamlı mı?

Hayatın eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman hayat kelimesine karşılık olarak 'yaşam' ya da 'ömür' karşımıza çıkıyor.

Eş dost ne demek TDK?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'eş dost'dur. EŞ DOST NE DEMEK: Tanıdıklar anlamındadır.

Eşim anlamı ne?

Eşim isminin anlamı; dostum, arkadaşım anlamında kullanılan bir ad demektir.

Şemame ne demek türkçesi?

Bilindiği gibi şarkının sözleri Kürtçe'dir. Ancak Şemame kelimesi Arapça kökenlidir. (ﺷﻤّﺎﻣﻪ) i. (Ar. şemm “koklamak”tan şemmāme): Güzel kokan ancak yenmeyen ve üzeri benekli küçük bir meyve anlamında gelmektedir. ''Mec'' ise ufak tefek kimse anlamındadır.

Hayat kelimesinin eş anlamı ne?

Hayat kelimesinin eş anlamlısına bakıldığında Türk Dil Kurumu açısından 'yaşam' sözcüğü ön plana çıkmaktadır. Aynı anlamları ile beraber hayat ve yaşam sözcükleri tek başına veya cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Hayat kelimesinin eş seslisi nedir?

Hayat kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük "yaşam" sözcüğüdür. Yazılışları ve okunuşları farklı anlamları aynı olan sözcükler olarak bilinen anlamlı sözcüklerden en sık kullanılanları arasında hayat-yaşam yer almaktadır. Hem hayat kelimesi hem yaşam kelimesi tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilmektedir.

Eş dost akraba ne demek?

EŞ DOST NE DEMEK: Tanıdıklar anlamındadır.

E SIM teknolojisi nedir?

eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize olanak sağlayan dijital bir SIM'dir.