Iğ TDK ne demek?

İçindekiler:

  1. Iğ TDK ne demek?
  2. İG ne demek?
  3. Kirman ne anlama gelir?
  4. Hısım ne demek TDK?
  5. Kirman bölgesi neresi?
  6. Kirman ne demek TDK?
  7. Hısımlık Nedir Ne Demek?
  8. Hısım hangi dil?

Iğ TDK ne demek?

a. 1. Pamuk, yün vb.nden iplik eğirmekte kullanılan, ortası şişkin, iki ucu sivri ve çengelli olan, ağaçtan yapılmış araç, eğirmen, kirmen. 2. biy. İğ iplik.

İG ne demek?

Ig açılımı İmmatür granülosit olan bir tür kan testi olarak kabul edilmektedir. Bağışıklık sisteminin hastalıklara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu tespit etmek bu test ile gerçekleşmektedir. Test belli hastalıklara verilen tepkileri ölçmektedir. ... Kanda olgunlaşmamış granülositler tespit edilmektedir.

Kirman ne anlama gelir?

Eğirmen veya eğirmeç; yün, keten, kenevir, pamuk gibi lifli hammaddeleri büküp ip yapmaya (eğirmeye) yarayan bir ucu çengelli tahta araçlara verilen ad. ... Altına artı şeklinde çubuklar geçirilmiş iğe ise kirmen denir.

Hısım ne demek TDK?

Kelime anlamı yakın demektir. Kısaca ifade etmek gerekirse hısım, sonradan yapay yollarla oluşan; akraba ise doğuştan kan bağıyla meydana gelen ilişki durumuna denir.

Kirman bölgesi neresi?

Kirman Eyaleti (Farsça: استان کرمان, okunuşu: Ostān-e Kermān), İran'ın 31 eyaletinden birisidir. Ülkenin güneydoğusunda yer alır ve yüzölçümü bakımından İran'ın ikinci büyük eyaletidir. Yönetim merkezi eyalete adını veren Kirman'dır. 181.714 km² yüzölçümündeki eyaletin 2005 yılı resmî nüfusu 2.432.927'dir.

Kirman ne demek TDK?

Kirman isminin anlamı ise şu şekilde; Hisar, kale.

Hısımlık Nedir Ne Demek?

Hısımlık ilişkisi, kişiler arasındaki akrabalık ilişkisi demektir. Teknik anlamda hısımlık; kan (doğal), ya da hukuksal bir ilişki sonucu, bir kişi ile belirli kişiler arasında kurulan ve önemli hukuksal sonuçları olan bağdır.

Hısım hangi dil?

Hasımlık bir davanın farklı taraflarını, hısım ise aynı zamanda akrabalık durumunu ifade etmektedir. Her iki kelimenin kökeni de Arapçadır ve dilimize geçmiştir.