Domates biber patlıcan fidesi ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Domates biber patlıcan fidesi ne zaman ekilir?
  2. Ne ne zaman ekilir?
  3. Fideler toprağa ne zaman ekilir?
  4. Domates biber fidesi güneşi sever mi?
  5. Fideler hangi ayda dikilir?

Domates biber patlıcan fidesi ne zaman ekilir?

Peki, domates tohumu ne zaman ekilir? Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz.

Ne ne zaman ekilir?

Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.

Fideler toprağa ne zaman ekilir?

Yeterli ve uygun şartlarda viyollerde yetiştirilen fidelerin dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı zaman yapılması gerekmektedir. Toprak ve hava sıcaklığı 12 veya 15 dereceyi bulduğu zaman yapılmaktadır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7 veya 8 hafta sonrasında yapılmaktadır.

Domates biber fidesi güneşi sever mi?

IŞIK: Hafif gölgeli olan alanlarda kök ve yaprakları kullanılan sebzeler daha fazla tölerans gösterirler. Domates, biber, patlıcan, fasulye, salatalık vb türler bol güneş isterler.

Fideler hangi ayda dikilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs'a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor. Nisan ve Mayıs aylarında kavun, karpuz tohumları da hazırlanan yerlere dikilebilir.