En iyi pırlanta nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. En iyi pırlanta nasıl anlaşılır?
  2. Pırlanta hangi renk olmalı?
  3. Pırlantanın kaç karat olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Pırlanta Yüzük içinde ne yazar?
  5. Pırlanta elmas nasıl anlaşılır?
  6. Tek taş yüzük kaç karat nasıl anlaşılır?
  7. Pırlantada F renk ne demek?
  8. Kaç karat pırlanta?
  9. Pırlanta yüzüğün içinde karat yazar mı?
  10. Pırlanta Yüzük Değeri nasıl anlaşılır?

En iyi pırlanta nasıl anlaşılır?

Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.

Pırlanta hangi renk olmalı?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.

Pırlantanın kaç karat olduğu nasıl anlaşılır?

Pırlantayı ifade eden ağırlık birimi karattır. Eğer pırlantanın ağırlığı 1 karatın altında ise ağırlık birimi olarak santim kullanılır. Örneğin 0,20 karat bir pırlanta için 20 santim ifadesi kullanılır. Yine aynı şekilde eğer pırlantanın ağırlığı 1 karatın üzerinde ise virgülden sonraki kısım santim olarak belirtilir.

Pırlanta Yüzük içinde ne yazar?

Pırlanta yüzüğün içinde genelde firma logosu ve altın ayarı yazmaktadır. Örneğin SEM Diamond'dan alacağınız 18 ayar montürü olan pırlantalı bir yüzüğün içerisinde SEM 750 yada SEM 18K yazacaktır.

Pırlanta elmas nasıl anlaşılır?

Elmasın gerçek olduğunu anlamak için basit test yöntemlerinden biri de su testidir. Normal boyutlarda bir su bardağı su ile doldurarak, elması yavaşça suyun içerisine bırakın. Suya bıraktığınız elmas, suyun dibine çöküyorsa sahip olduğunuz elmas gerçektir.

Tek taş yüzük kaç karat nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın kaç karat olduğunu anlamanız için sertifikasına bakmanız yeterli olacaktır. Pırlanta ile birlikte size sunulan sertifikada satın aldığınız pırlantanın kaç karat olduğu yazılıdır. Sertifikalar pırlantaların adeta kimlik belgeleridir.

Pırlantada F renk ne demek?

Pırlanta renk skalasında bulunan F pırlanta ekstra beyaz pırlanta sınıfında en yüksek olan pırlantadır. ... Ayrıca fiyat bakımından D ve E renk pırlantaya göre daha uygun olduğu için ekstra beyaz pırlanta sınıfında bulunan pırlantaların en çok tercih edilen modelidir.

Kaç karat pırlanta?

Pırlanta sektöründe pırlanta tektaşlar hazırlanırken genellikle 0.05 dan başlayarak 0.10, 0.25, 0.50, 0.70, 1.00, 1.25, 1.50, 1.75, 2, 3 ve 4 karat olmak üzere gruplandırılan bir sistem kullanılır.

Pırlanta yüzüğün içinde karat yazar mı?

Bir pırlantanın kaç karat olduğunu anlamanız için sertifikasına bakmanız yeterli olacaktır. Pırlanta ile birlikte size sunulan sertifikada satın aldığınız pırlantanın kaç karat olduğu yazılıdır.

Pırlanta Yüzük Değeri nasıl anlaşılır?

Bir pırlantanın berraklığı " doğanın parmak izleri" olarak adlandırılan izlerine bakılarak belirlenir. Çoğu pınlantanın karbon kristali'nin oluşturduğu izler vardır. Bu karbon kristaller azaldıkça pırlantanın berraklığı artacak bu da değerinin artmasına sebep olacaktır.