Ayak tırnaklarında siyahlaşma neden olur?

İçindekiler:

  1. Ayak tırnaklarında siyahlaşma neden olur?
  2. Tırnakta siyah çizgi neyin belirtisi?
  3. Tırnak ağrısı neden olur?
  4. Tırnak üzerindeki çizgiler neden oluşur?
  5. Parmak çarpmasına ne iyi gelir?

Ayak tırnaklarında siyahlaşma neden olur?

Siyah tırnaklar için en sık görülen faktör koşma veya herhangi bir uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanan tekrarlanan travmadır. Bir siyah tırnak bir antrenmandan kısa bir süre sonra, çok sıkı ya da çok gevşek ayakkabılarla geçirilen bir günden sonra ortaya çıkarsa bunun nedeni budur.

Tırnakta siyah çizgi neyin belirtisi?

Boyuna çizgiler halindeki siyah lekeler, sıklıkla ilaçlara bağlı görülür. Fakat tırnak altındaki bir ben veya ''Melanoma''nın belirtisi de olabilir. Tırnak uçlarındaki küçük, siyah çizgiler ise yüzeysel kanamalara bağlıdır.

Tırnak ağrısı neden olur?

Bu sorun genelde kalsiyum eksikliğiyle anılıyor olsa da tırnak mantarı veya tırnağın aldığı şiddetli bir darbe de bu duruma neden olabilir. Eğer tırnakta ağrı veya kaşıntı varsa bu mantara işarettir. Ağrı veya kaşıntı yoksa beyaz noktalar tırnağın aldığı bir darbe sonucu oluşmuş olabilir.

Tırnak üzerindeki çizgiler neden oluşur?

Tırnaklardaki çizgiler çeşitli nedenlerle ortaya çıkar; atopik dermatit veya egzama gibi cilt rahatsızlıklarından çinko ve B12 vitamini eksikliklerine kadar, ne olduğunu belirlemede çizgilerin yönü ve boyutu çok önemlidir. Tırnak çizgileri her yaşta ortaya çıkabilir ve çoğu zaman belirli bir tedavi gerektirmez.

Parmak çarpmasına ne iyi gelir?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.