TDK tesbih nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TDK tesbih nasıl yazılır?
  2. Dinazor nasıl yazılır?
  3. Türk Dil Kurumuna gore tesbih mi tespih mi?
  4. Bey unvanı nasıl yazılır?
  5. Tesbihçi mi tesbihci mi?
  6. Trex nasıl yazılır?

TDK tesbih nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Tesbih şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Tespih şeklinde olmalıdır.

Dinazor nasıl yazılır?

DİNOZOR NE DEMEK: Dinozorlar takımından, boyu 20 metre kadar olabilen, ilk çağlarda yaşamış, günümüze fosilleri kalmış bir sürüngen. DİNOZOR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “dinazor mu, dinozor mu” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı dinozor şeklinde olmalıdır.

Türk Dil Kurumuna gore tesbih mi tespih mi?

2- Belirli dinî sözleri tekrarlamak veya elde oyalanmak için kullanılan, türlü maddelerden boncuk biçiminde yapılmış, genellikle otuz üç veya doksan dokuz taneden oluşmuş dizi. TESPİH NASIL YAZILIR? Bu kelimenin tespih mi, tesbih mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tespih şeklinde olmalıdır.

Bey unvanı nasıl yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.

Tesbihçi mi tesbihci mi?

TESBİH Mİ, TESPİH ? Tesbih nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "tespih" şeklindedir.

Trex nasıl yazılır?

Kısaca T. rex veya T-Rex olarak bilinen ve Latince "zorba kertenkelelerin kralı" anlamına gelen Tyrannosaurus rex, cinsin tip türü olup aynı zamanda en büyük türünü oluşturmaktadır.