Tere sosu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Tere sosu nasıl yapılır?
  2. Mantı sosu nasıl yapılır Tereyağlı?
  3. Beyaz yemek sosu nasıl yapılır?
  4. Mantı üstü sosu nasıl yapılır?

Tere sosu nasıl yapılır?

Tere Sosu. Beyaz etli tüm balıklarla,karides ve ıstakozla kullanılır.1 bağ tere ,yarım su bardağı krema,1 yemek kaşığı limon suyu,1 çay kaşığı kişniş,1 çay kaşığı tuz blenderdan geçilir.Karışım bir tavada ısıtılarak servis edilir.

Mantı sosu nasıl yapılır Tereyağlı?

Sıvıyağı sos tanceresine alıp salçayıda ekleyip kavuralım. Şeker, tuz ve pulbiberi ekleyip karıştıralım ve tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Salçanın rengi hafif açılana kadar sıcak su ekleyip karıştıralım. 1 dakika kadar fokurdamaya başlayana kadar karıştırıp mantının üstüne dökelim.

Beyaz yemek sosu nasıl yapılır?

Makarnalı yemek tariflerine yakışan bir sos tarifi...1 su bardağı süt kreması, yarım su bardağı süt, 100 gr labne peyniri, yarım su bardağı ince çekilmiş fındık, 1 çay kaşığı kekik ve 1 tutam tuzu mikserle karıştırıp kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin.

Mantı üstü sosu nasıl yapılır?

MANTI SOS NASIL YAPILIR? İlk olarak bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve yanmamasına özen gösterin. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, salça tuz ve nane ilave edin. Enfes lezzette pişmiş mantınıza önce yoğurdu sonrasında ise sosu ilave edebilirsiniz.