Göbek deliği kaç cm?

İçindekiler:

  1. Göbek deliği kaç cm?
  2. Göbek deliği kiri nasıl giderilir?
  3. Göbek deliği temizliği nasıl yapılır?
  4. Göbek bağı iltihabına ne iyi gelir?

Göbek deliği kaç cm?

Göbek kordonunun düşmesi sonrası atrofik skar olarak iyilşen göbek deliği erişkin bir insanda ortalama 1.5-2 cm çaplarındadır. Göbek deliğinin şekli ve boyutu her insan için eşsiz ve değişkendir.

Göbek deliği kiri nasıl giderilir?

Tuzlu su: 1 çay kaşığı yemek tuzunu 1 bardak sıcak suya ekleyerek bir solüsyon hazırlayın. Parmağınızı veya bir lif kullanarak göbek deliğinizin içini solüsyonla hafifçe ovalayın. Biraz bekledikten sonra bölgeyi durulayıp nazikçe kurutun.

Göbek deliği temizliği nasıl yapılır?

Tuzlu su: 1 çay kaşığı yemek tuzunu 1 bardak sıcak suya ekleyerek bir solüsyon hazırlayın. Parmağınızı veya bir lif kullanarak göbek deliğinizin içini solüsyonla hafifçe ovalayın. Biraz bekledikten sonra bölgeyi durulayıp nazikçe kurutun. Göbek deliğinizden garip bir koku geliyorsa bu yöntem özellikle etkilidir.

Göbek bağı iltihabına ne iyi gelir?

Ciddi enfeksiyon erken teşhis edildiğinde çoğu bebek birkaç hafta içinde tamamen iyileşir ancak intravenöz antibiyotik alırken genellikle hastanede kalmaları gerekebilir. Bebek enfeksiyonu kurutmak için ameliyat olmuşsa, göbek deliğine gazlı bez konulabilir. Gazlı bez kesimi açık tutar ve irin boşalmasını sağlar.