Antep fıstığı aşısı hangi ağaca aşılanır?

İçindekiler:

  1. Antep fıstığı aşısı hangi ağaca aşılanır?
  2. Fıstık ağacı hangi ayda aşılanır?
  3. Antep fıstığı aşısı ne zaman ve nasıl yapılır?
  4. Antep fıstığı neye aşı yapılır?
  5. Çitlembik Agacina ne Asilanir?
  6. Antep fıstığı aşı kalemi nasıl alınır?
  7. Antep Fıstığı Hangi mevsimde aşılanır?
  8. Yongalı aşı ne zaman yapılır?
  9. Menengiç ağacına hangi aşı yapılır?
  10. Çıtlık ağacına ne aşısı yapılır?
  11. Sakız ağacı nasıl aşılanır?
  12. Cevizde kalem aşısı ne zaman ve nasıl yapılır?
  13. Yonga aşısı hangi ayda yapılır?
  14. Cevizde yongalı göz aşısı hangi ayda yapılır?

Antep fıstığı aşısı hangi ağaca aşılanır?

Kısa sürede binlerce menengiç ağacına aşılama yapılmasıyla üretimi artan Antep fıstığı, köylüler için önemli bir geçim kapısı oldu.

Fıstık ağacı hangi ayda aşılanır?

Şanlıurfa'da bölgenin sıcaklığı ve ağaçların gelişmişlik durumları dikkate alınarak aşılama döneminin Mayıs ayı sonunda başlayıp Haziran ayının sonlarına kadar devam ediyor.

Antep fıstığı aşısı ne zaman ve nasıl yapılır?

Aşı yöntemleri ilkbahar, haziran ve erken sonbahar olmak üzere 3 dönemde yapılmıştır. aşısı(R.78), haziran döneminde ise “Ters T” ve “T" sürgün göz aşıları en iyi sonuçları vermiştir.

Antep fıstığı neye aşı yapılır?

Karabük'te sakızağacı (menengiç) ve çitlembik (melengiç) ağaçlarına yapılan aşılama sonucu Antep fıstığı üretilmeye başladı. Karabük'te sakızağacı (menengiç) ve çitlembik (melengiç) ağaçlarına yapılan aşılama sonucu Antep fıstığı üretilmeye başladı.

Çitlembik Agacina ne Asilanir?

Nallıhan'da çitlenbik ağaçlarına Antep fıstığı aşılanıyor - Son Dakika Haberleri.

Antep fıstığı aşı kalemi nasıl alınır?

Kalem Üzerinde Meyve Gözü Olmamalıdır Kalemi aldığımızda kalemde yalnızca sürgün gözü olmalı, meyve gözü veya çiçek gözü olmamalı, kabarmamış ve patlamaya yakın da olmamalıdır. Kalem genel de Ocak-Şubat ayı sonuna kadar ki dönemde alınmalıdır. Aldığımız kalem ile hemen aşı yapmak zorunda değiliz.

Antep Fıstığı Hangi mevsimde aşılanır?

Antepfıstığı anaçlarından menengiç ocak şeklinde gelişir.Diğer anaçlar tek gövdeli olarak gelişir. Çöğürler dikimden 3-4 yıl sonra aşılanabilirler. Fıstık için en iyi aşılama yöntemi Mayıs-Temmuz arasında yapılan sürgün göz aşısıdır.

Yongalı aşı ne zaman yapılır?

Yongali göz aşı yöntemi haziran dönemi ile beraber sadece badem, kabuk kavlaması gerçekleşmiyorsa eylül ayından sonra kamkat ağaçlarında uygulanabilir. Ayrıca yongali göz aşı yöntemi şubat sonu ile itibaren tüm meyve ağaçlarında uygulanabilir.

Menengiç ağacına hangi aşı yapılır?

Bingöl'ün Genç ilçesinde aşılanan menengiç ağaçlarından köylüler artık fıstık elde ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsalda yaşayan köylülerin gelir elde etmesi için yürütülen projeler kapsamında Servi köyündeki menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşısı yapıldı.

Çıtlık ağacına ne aşısı yapılır?

Farklı ağaçlarda da denemeler yaptığını belirten Yalçın, çıtlık ağacına Antep fıstığı aşılayarak meyve elde etmeyi başardı. Yetiştirdiği fıstığın adını Toros fıstığı koyan Yalçın, "Denemelerim sonucu Antep fıstığını da yetiştirdim. Adını da Toros fıstığı koydum.

Sakız ağacı nasıl aşılanır?

Karabük'te sakızağacı (menengiç) ve çitlembik (melengiç) ağaçlarına yapılan aşılama sonucu Antep fıstığı üretilmeye başlandı.

Cevizde kalem aşısı ne zaman ve nasıl yapılır?

Cevizlerde kabuk aşısı diğer meyve ağaçlarından farklı olarak anaçlar patladıktan sonra yapılır. Buda Nisan ayının son haftası ile 10 Mayıs tarihleri arasıdır. Aşı kalemleri gözler uyanmadan Mart ayı sonunda alınmalıdır. Öncelikle aşı kalemi alacağımız ağaçlarda herhangi bir hastalık ve zararlı bulunmamalıdır.

Yonga aşısı hangi ayda yapılır?

Yongali göz aşı yöntemi haziran dönemi ile beraber sadece badem, kabuk kavlaması gerçekleşmiyorsa eylül ayından sonra kamkat ağaçlarında uygulanabilir. Ayrıca yongali göz aşı yöntemi şubat sonu ile itibaren tüm meyve ağaçlarında uygulanabilir.

Cevizde yongalı göz aşısı hangi ayda yapılır?

Ceviz ağacında en iyi tutma oranı Mart ve Ağustos ayında yapılan yama göz aşısıdır.