Araknoid Kist tedavi edilmezse ne olur?

İçindekiler:

  1. Araknoid Kist tedavi edilmezse ne olur?
  2. Araknoid kist büyürse ne olur?
  3. Araknoid kist ne yapar?
  4. Beyinde araknoid kist neden olur?
  5. Beyinde araknoid kist ne demek?

Araknoid Kist tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmediğinde, araknoid kistler, kist(ler)in ilerleyici büyümesi, hidrosefali ya da hemorajiye (kanama) bağlı, kalıcı şiddetli nörolojik hasara sebep olabilir. Tedavi ile, araknoid kisti olan çoğu birey iyi olur. Araknoid kistin semptomları kist büyüklüğüne ve yerleşimine bağlıdır.

Araknoid kist büyürse ne olur?

Bu anormal yapı beyin omurilik sıvısının doğal akışını bozar. Beyin etrafında aşırı sıvı birikir, kafa içi basınç artar, baş büyür (konjenital hidrosefali), nörolojik bozukluklar gelişir. Gelişme geriliği ve öğrenme güçlükleri olabilir.

Araknoid kist ne yapar?

Erkeklerde araknoid kist görülme oranı kadınlardan dört kat daha fazladır. -Denge ve yürüme zorlukları bulunur. Omurilik çevresindeki araknoid kistler sinir köklerini sıkıştırır ve ilerleyici sırt ve bacak ağrısı, karıncalanma veya bacaklarda veya kollarda uyuşma gibi semptomlara neden olur.

Beyinde araknoid kist neden olur?

Araknoid kistlerin neden oluştuğu tam olarak bilinmemektedir. Araknoid zarın bebek henüz anne karnında iken gelişimi esnasında anormal şekilde ayrışması veya yırtılması bu kistlerin oluşmasına yol açabilir. Ailesel kümelenme görüldüğü için bazı vakalarda genetik yatkınlık söz konusu olabilir.

Beyinde araknoid kist ne demek?

Araknoid kistler, beyin ve omuriliği çevreleyen membranlardan (zarlar) araknoid membranın yaprakları arasında oluşan sıvı dolu keselerdir. Beynin dıştan içe doğru Dura mater, araknoid ve pia mater isimli zarları vardır. Araknoid kistler akarnoidde olmakla birlikte, genellikle içeriye doğru genişlemektedir.