Aracın kasko değeri nedir?

İçindekiler:

  1. Aracın kasko değeri nedir?
  2. Araç kasko değeri nasıl belirlenir?
  3. Rayiç bedeli nasıl öğrenilir?
  4. Kasko değeri önemli mi?
  5. 2007 model araca kasko yapılır mı?
  6. Araç kasko kaç yaşındaki araçlara yapılır?
  7. Pert araca kasko ne kadar öder?

Aracın kasko değeri nedir?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biridir. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. ... Araca sonradan eklenmiş aksesuarlar ek prim ile kasko poliçenize dahil edilir.

Araç kasko değeri nasıl belirlenir?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Konutun bağlı olduğu belediyeye gidilerek ya da e-Devlet üzerinden ilgili belediyenin internet sayfasında sorgulama yapılarak o yılki konut rayiç bedel öğrenilir. Rayiç bedel sorgulaması: e-Devlet üzerinden belediye listesine giriş yapılır. Sorgulanmak istenen belediye seçilir.

Kasko değeri önemli mi?

Araç kasko değeri yalnızca sigorta poliçesi hazırlanırken değil, motorlu taşıtlar vergisi ödemesinde de temel alınmaktadır. Araç kasko değer listesi, olası bir kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödemesi gereken tazminatın belirlenmesinde yardımcı olur.

2007 model araca kasko yapılır mı?

Her model ve türdeki araçlar için Kasko yaptırılabilir ancak belirli bir yaşı geçmiş olan araçlar, bu hizmetten yararlanamamaktadır. Kısacası, aracın korunması için gerekli bir uygulama olan Kasko sigortası, araç yaşına göre değişim göstermektedir. Bu durum sigorta fiyat ve şartları için de geçerlidir.

Araç kasko kaç yaşındaki araçlara yapılır?

Kasko sigortası yapılırken “kasko yaş sınırı” dikkate alınmaktadır. Araç kasko yaş sınırı, 15 yaş olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar.

Pert araca kasko ne kadar öder?

Pert araç için yapılacak ödeme sigorta poliçesinde belirtilen kasko bedeli kadardır. Ödeme bu bedeli geçmemek koşuluyla aracın o dönem içerisinde olan piyasa değeri olur.