Diploma kiralama ne kadar?

İçindekiler:

  1. Diploma kiralama ne kadar?
  2. Diploma çalıştırmak yasal mı?
  3. Optisyen dükkan açabilir mi?
  4. Optisyenlik atama var mı?

Diploma kiralama ne kadar?

Yeni Asır'ın haberine göre, en çok rastlanılan kiralık diploma türü, inşaat mühendisliği, güzellik uzmanlığı, doktor ve eczacı diplomaları. Piyasada kiralık doktor diplomaları aylık 6-7 bin liradan başlıyor, 20 bin liraya kadar çıkıyor. Yasadışı olmasına rağmen eczacı diploması bulmak da mümkün.

Diploma çalıştırmak yasal mı?

Yasal olmamasına rağmen internette çok sayıda diploma kiralama ilanları yer alıyor. Nerdeyse bir sektör haline gelen bu uygulama ile iş yeri sahipleri çalıştırmak zorunda olduğu uzmanlara yüksek maaş ve sigorta primi ödemeden maliyetini düşürüyor.

Optisyen dükkan açabilir mi?

Optik dükkanı açmak için tek yetkili kişi optisyendir. İki yıllık optisyenlik bölümünü bitirip diploma almaya hak kazanan kişiler optik mağazası açabilirler. Müracaat öncesi mesul müdür gerekli kontrolleri yapıp tamamladıktan sonra ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurur.

Optisyenlik atama var mı?

2019 yılında 1 üniversite hastanesine 1 optisyen, 2020 yılında 5 üniversite hastanesine 9 optisyen olmak üzere toplamda 6 üniversite hastanesinde 10 optisyen sağlık teknikeri olarak atanarak görev yapmaktadır. 2020 yılında kamu personeli seçme sınavına giren optisyen sayılarında da ciddi artış görünmektedir.