Editörlü kitap kaynakçada nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Editörlü kitap kaynakçada nasıl yazılır?
  2. Kaynakçada kitap nasıl yazılır?
  3. Çeviri kitaplar kaynakçada nasıl gösterilir?
  4. Kitap Kaynakçası nasıl yazılır mla?
  5. Kaynakçada internet sitesi nasıl yazılır?
  6. Çok yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  7. Çeviri kitap dipnotta nasıl gösterilir?
  8. 2 yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  9. MLA tekniği nedir?
  10. İnternet sitesi dipnotta nasıl yazılır?
  11. Kitap Kaynakçası metin içinde nasıl yazılır?
  12. Çok yazarlı kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?
  13. Bir makalenin Kaynakçası nasıl yazılır?

Editörlü kitap kaynakçada nasıl yazılır?

Editörlü kitabın tamamına veya editörün yazdığı kısımlara “Kitap-Editörlü” kapsamında atıf yapılır. Editörlü kitabın içindeki bölümlere ise “Kitap Bölümü” türünde atıf yapılır. Editör Adı ve Soyadı (ed.), Kitap Adı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası.

Kaynakçada kitap nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Çeviri kitaplar kaynakçada nasıl gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, çev. Çeviren Adı Soyadı (Basım Yeri: Yayıncı, Basım Yılı), Cilt/Sayfa Numarası. Francis Dvornik, Konsiller Tarihi, İznik'ten II. Vatikan'a, çev.

Kitap Kaynakçası nasıl yazılır mla?

Editörü olan kitaplar Metin içinde kaynak gösterme: ''alıntılanan ifade'' (Editörün Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ''alıntılanan ifade'' (Tüzün 75) Kaynakçada: Editörün soyadı, adı, ed. Kitap adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi. Örnek: Tüzün, Çiğdem, ed.

Kaynakçada internet sitesi nasıl yazılır?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

Çok yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

Üç ve daha çok yazarlı kitap dipnot gösterim şekli: Yazar Adı Soyadı v.dğr., Kitap Adı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı v.dğr, Kitap Adı, Sayfa Numarası.

Çeviri kitap dipnotta nasıl gösterilir?

Tercüme eser dipnot gösterim şekli: Yazar Adı Soyadı, Kitap Adı, trc. Çeviren Adı Soyadı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Kitap Adı, Sayfa Numarası.

2 yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

İki yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı – 2. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.

MLA tekniği nedir?

MLA formatı tezinizdeki metin için referans göstermelerde (göndermelerde) ve tezinizin sonundaki kaynakçanızın yazımında uyacağınız kuralları içeren bir formattır. ... MLA formatı daha çok dil ve edebiyat alanında kullanılmaktadır ve MLA formatının nasıl olduğu tüm detayları ile farklı internet adreslerinde mevcuttur.

İnternet sitesi dipnotta nasıl yazılır?

Eserin yayın türünün bilinebilmesi amacıyla dipnotta eser adından sonra parantez içinde erişim tarihi yazılır. Zotero gibi programlara bu türde bir yayın kaydedilirken Yazar Adı alanına Kurum/Site Adı, Soyadı alanına ise Kurum/Site Adı Kısaltması yazılır.

Kitap Kaynakçası metin içinde nasıl yazılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Çok yazarlı kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?

Üç ve daha çok yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı – 3. Yazar Soyadı, Adı – 4. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.

Bir makalenin Kaynakçası nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?
  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları