Yeni doğan bebek neden idrarını yapamaz?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebek neden idrarını yapamaz?
  2. Bebegin çiş yapması için ne yapılmalı?
  3. Bebek kaç saat idrar yapmazsa?
  4. Yeni doğan bebeklerin hangi sıklıkla idrar yapması beklenir?

Yeni doğan bebek neden idrarını yapamaz?

Bebeğin idrara çıkamaması bebeğin beslenmesinin bozuk olması anlamına gelebilir. Çünkü yeterince anne sütü alamayan bebek, yeterli su da alamıyor demektir. Bebek günde 4-5 kez bezini ıslatacak miktarda idrar yapıyorsa bu her şeyin yolunda gittiğini gösteren bir bulgudur.

Bebegin çiş yapması için ne yapılmalı?

Bebek uygun bir yerde sırt üstü yatırılır. Steril gazlı bezler (petler) ile sabun ve su ile önce genital bölgeler, deri kıvrımları ve makat ve çevresi yıkanır ve silinir. Kendiliğinden havada kurumaya bırakılır. İdrar torbası koruyucu kılıfından çıkartılır.

Bebek kaç saat idrar yapmazsa?

Uzman doktor Arzu Özgeneci,"Çocuğunuz sekiz saat idrarını yapmazsa, dışkısında kan varsa mutlaka hastaneye götürün" diyor. Çocuklar yaz aylarında ishal, güneş yanığı, böcek sokması, idrar ve dış kulak enfeksiyonuyla daha fazla karşı karşıya gelir.

Yeni doğan bebeklerin hangi sıklıkla idrar yapması beklenir?

Bebekler normalde doğumdan sonraki 24 saat içerisinde çiş yaparlar, sonraki günlerde de günde 2 ile 6 kez arasında çiş yaparlar. Bebeğinizin ilk kakası önemlidir ve doğumdan sonraki ilk 24 saat içerisinde gelmelidir. Bu kaka mekonyum olarak anılmaktadır ve yeşilimsi, siyah renkli ve oldukça yapışkandır.