Yarım debriyaj nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Yarım debriyaj nedir nasıl kullanılır?
  2. Manuel arabada kalkış nasıl yapılır?
  3. Debriyaj nedir ne zaman kullanılır?
  4. Debriyaj ne yapar?

Yarım debriyaj nedir nasıl kullanılır?

Sürücüler yarım debriyaja genellikle aracın ilk hareketinde, dik yokuşlarda veya eğimli arazilerde ihtiyaç duyar. Böylece aracı stop ettirmeden veya geriye kaydırmadan, tutunmasını sağlayarak hareket ettirebilir. Yarım debriyaj yöntemini uygulamak için sol ayakla debriyaja, sağ ayakla ise frene sonuna kadar basılır.

Manuel arabada kalkış nasıl yapılır?

Sağ elinle vitesi boşa al ve arabayı kaldırmak için her zaman 1. vites kullanıldığından vitesi 1 e al. El frenini indir. Şimdi sağ ayağını frenden kaldır ve gaza yavaşş basmaya başla, aynı anda sol ayağını da debriyajdan aynı hızla ve aynı yavaşlıkta kaldır. Araba gitmeye başladı bile.

Debriyaj nedir ne zaman kullanılır?

Debriyaj, motorla vites kutusu arasındaki irtibatı keserek vites değiştirme olanağı sağlayan aktarma organıdır. Ayrıca aracın kalkışı ve vitesteyken basılınca durmasını sağlar. Araç kalkerken debriyajdan yavaşça ayak çekilerek belli bir devirde araç kalkmalıdır.

Debriyaj ne yapar?

Araçlarda vites değiştirmeyi sağlayan debriyaj, vites kutusu ile motor arasındaki bağlantıyı organize eder. Aracın sarsılmadan kalkması; yokuşta, inişte veya vites değişikliği gerektiren hızlanmalarda doğru viteste hareket edilmesi debriyaja bağlıdır.