Saçta kepek neden olur erkek?

İçindekiler:

  1. Saçta kepek neden olur erkek?
  2. Kepek nasıl geçer erkek?
  3. Saçı az yıkamak kepek yapar mı?
  4. Saç Boyası kepek yapar mı?

Saçta kepek neden olur erkek?

Beyaz ya da gri renkli oluşan kepek, saç derisinde yer alan ölü deri hücrelerinin birlikte olması neticesinde oluşur. Ölü deri, saçlarda pulların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu pullar, cilt sorunlarının belirtisi olarak belirtilebilir.

Kepek nasıl geçer erkek?

Sirke saç derisini ölü derilerden arındırarak kaşıntı ve kepek sorununu ortadan kaldırır. İyi bir temizleyici olan sirke aynı zamanda saç derisinin hava almasını ve saçların parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur. 2-3 yemek kaşığı sirkeyi saç derinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

Saçı az yıkamak kepek yapar mı?

Saçı az ya da çok yıkamak: Az yıkanan ve yağlanan saçta kepek oluşur ama bu, her kepekli saç pistir, yıkanmamıştır anlamına gelmez. Saçını az yıkayanlar yağlanma ve kepek sorunuyla daha çok karşılaşabilir. Öte yandan saçı sık sık şampuanlamak da kafa derisini tahriş edip kepeğe neden olabilir.

Saç Boyası kepek yapar mı?

Ancak kimyasal saç boyaları ve piyasada 'doğal' denilerek satılan birçok saç boyası saça zarar verirken birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, saç boyalarının baş ağrısı, kaşıntı, saçlı deride sulantılı yaralar, kepeklenme, saçta incelme, kuruma ve kopmaya neden olduğunu söylüyor.