Maydanoz sapi suyu ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Maydanoz sapi suyu ne ise yarar?
  2. Maydanoz sapı nasıl kaynatılmalı?
  3. Maydanoz sapı çayı nasıl yapılır?
  4. Maydanoz sapı çayı ne zaman içilir?
  5. Maydanoz suyu aç mı içilir tok mu?

Maydanoz sapi suyu ne ise yarar?

Doğal antibiyotik olan maydanoz sapı, düzenli olarak tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Bununla birlikte yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayan maydanoz sapı suyu, daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Maydanoz sapı nasıl kaynatılmalı?

15 Günde 5 Kilo (Maydanoz Sapı Suyu) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle büyük bir demet maydanozun yapraklarını ve saplarını ayırıp sapları sirkeli suda bekletip yarım saat sonra iyice yıkayıp 3 litre su dolu tencerenin içine sapları koyuyoruz.
  2. Yüksek ateşte kaynatıyoruz. ...
  3. Veee maydanoz sapı suyumuz hazır.

Maydanoz sapı çayı nasıl yapılır?

Bir su bardağı suyu küçük bir tencere ya da çaydanlık içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yıkanıp temizlenmiş maydanozları, dallarıyla beraber atın. 3-4 dakika kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatıp, maydanoz suyunu süzün. Birkaç damla limon suyu ile beraber taze olarak tüketin.

Maydanoz sapı çayı ne zaman içilir?

Detoks etkisinden faydalanmak için içilecekse günde iki defa tüketilmesi uygundur. Kahvaltıdan yaklaşık 40 dakika sonra akşam yemeklerinden ise 2 saat sonra içilmesi gerekir. Ayrıca maydanoz suyunu hazırladıktan hemen sonra içmek önemlidir.

Maydanoz suyu aç mı içilir tok mu?

Maydonuz suyu tüketiminin amacına göre onu ya da tok karnına içebiliriz. Örneğin kilo verme amaçlı maydanoz suyu içiyorsak karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat önce içmeliyiz.