Küçük çocuklara yüzme nasıl öğretilir?

İçindekiler:

  1. Küçük çocuklara yüzme nasıl öğretilir?
  2. Çocuklara kaç yaşında yüzme öğretilmeli?
  3. Serbest stil yüzmede iki kol bir nefes şeklinde yüzme nasıl öğretilir?
  4. Yüzmede ayak vuruşu nasıl olmalı?
  5. Tek başına yüzme öğrenilir mi?
  6. Resim eğitimi kaç yaşında başlamalı?

Küçük çocuklara yüzme nasıl öğretilir?

Çocuğun su içerisinde kollarını kullanması sağlanır. Çocuğun su üstünde yüzünü sokarak nefes verme sağlanır ve nefes bitiğinde yüzünü kaldırıp nefes alma çalışması öğretilir. Çocuğun su içerisinde gözlerinin açma çalışması yapılır. Su üstünde kalma çalışması yapılıp, kısa mesafeli yüzmeler yapılır.

Çocuklara kaç yaşında yüzme öğretilmeli?

Çocuklar suda batmadan durmayı, kısa bir mesafeyi yüzmeyi öğrenmek ve gelişimine katkı sağlaması açısından 3-6 yaş arasında yüzme dersine başlayabilir.

Serbest stil yüzmede iki kol bir nefes şeklinde yüzme nasıl öğretilir?

Serbest yüzerken en yaygın uygulanan nefes alma tekniği, 3 kulaçta bir kez nefes alınmasıdır. Ancak iki kulaçta bir nefes alan yüzücülere de rastlamanız mümkündür. Nefesi, başınızı ileri doğru çevirerek değil, suyun içerisinde çektiğiniz kolunuzun yönüne döndürerek almalısınız.

Yüzmede ayak vuruşu nasıl olmalı?

Serbest yüzmede ayak vuruşu kalçadan başlar. Aşağıya doğru vuruş anında dizler hafif kırık olabilir. Ancak yukarıya doğru hareket sırasında bacak düz olmalı. Vuruş anında bacaklar mümkün olduğunca birbirine yakın olmalıdır.

Tek başına yüzme öğrenilir mi?

Yüzme elbette bireysel çabayla da öğrenilebilir. Ancak panikten kaynaklanan boğulma tehlikesi de var olduğundan, yüzme eyleminin, boyu geçmeyen derinlikte havuzlarda öğrenilmesi daha uygundur.

Resim eğitimi kaç yaşında başlamalı?

Çünkü çocuklar gelişirler ve gelişirken de öğrenirler. Bu sebeple 6 yaş öncesi herhangi bir kurs önermiyoruz. Çocukların spor, müzik, resim gibi kurslara 7 yaşından sonra başlamalarını öneriyoruz.