Açık Öğretim Lisesi kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Açık Öğretim Lisesi kimler başvurabilir?
  2. Açık öğretim lise okumak nasıl oluyor?
  3. Açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?
  4. Açık Öğretim Lisesi diploması nasıl alınır?
  5. Açık öğretim lise yaş sınırı var mı?
  6. Açık Öğretim Lisesi mezuniyet Belgesi nasıl alınır?
  7. Açık Öğretim Kaç yaşına kadar?

Açık Öğretim Lisesi kimler başvurabilir?

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR? İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar. Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

Açık öğretim lise okumak nasıl oluyor?

AÖL sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır. Başaramadığı dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler.

Açık öğretim lisesi kaç kredi ile mezun olunur?

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık Öğretim Lisesi diploması nasıl alınır?

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

Açık öğretim lise yaş sınırı var mı?

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, ... Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet Belgesi nasıl alınır?

Geçici Mezuniyet Belgesini nasıl alabilirim? Mezun olan öğrenciler geçici mezuniyet belgelerini bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler.

Açık Öğretim Kaç yaşına kadar?

Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.