Kaburga kemiği neden acır?

İçindekiler:

  1. Kaburga kemiği neden acır?
  2. Kaburga altında ne var?
  3. Gaz kaburga ağrısı yapar mi?
  4. Yumuşak doku zedelenmesi nedir?

Kaburga kemiği neden acır?

Kaburgalar, kalbiniz ve ciğerleriniz de dahil olmak üzere, vücudunuzun bazı önemli organlarını korur. Kaburga ağrısı veya göğüs duvarında hissedilen ağrı genellikle kaburga kemiklerinin göğüs kemiğine tutunduğu kıkırdak kısımdaki kostokondrit denilen iltihabi durum nedeniyle oluşur.

Kaburga altında ne var?

Sol kaburga altında mide, kalın bağırsak, dalak gibi organlar vardır. Safra kesesi ile ilgili rahatsızlıkların ağrıları da kaburga altında ağrıya oluşabilir.

Gaz kaburga ağrısı yapar mi?

Zaman zaman tam bir sıkıntı kaynağı haline gelen sol kaburga altında ortaya çıkan ağrılar çoğunlukla kalın bağırsakta bulunan gaz sıkışması sebebiyle oluşabilmektedir. Yine de sol kaburga altında çok şiddetli bir ağrı söz konusu olduğunda doktora gitmekte büyük bir fayda olacaktır.

Yumuşak doku zedelenmesi nedir?

yumuşak doku zedelenmesi demek, bir bölgenin sınırları aşan derecede zorla yıpranmış olması ve yalnızca kemikle ilgili bir sorun olmaması anlamına gelir. başka bir deyişle, kişide kırık, çıkık, yer değiştirme ya da çatlak yok ancak kemik dışındaki ve çevresindeki bölgede hasar var demektir.