Basın ve yayın ilkeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Basın ve yayın ilkeleri nelerdir?
  2. Basın Yayın blogları ne demek?
  3. Gazetecilerin hakları nelerdir?
  4. Gazetecilik meslek midir?
  5. Medya ve Etik nedir?
  6. Meslek ilkeleri nelerdir?
  7. Yayın politikası ne demek?
  8. Basın ve yayın nasıl bir bölüm?
  9. Basın ve Yayıncılık 2 yıllık ne is yapar?
  10. Basın iş kanunu kimleri kapsar?
  11. İletişim etiği çalışmaları ne zaman ivme kazanmıştır?

Basın ve yayın ilkeleri nelerdir?

1. Yayınlarda hiç kimse; ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınanamaz, aşağılanamaz. 2. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı yada incitici yayın yapılamaz.

Basın Yayın blogları ne demek?

Blog, insanların ilgi duydukları, paylaşmak istedikleri herhangi bir konuda yayın yapabildiği, yazı ve fotoğraf paylaşabildiği genellikle günlük tarzında olan web tabanlı bir platformdur. Zaten blog kelimesi İngilizcedeki web ve log kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kelimesinin zamanla kısaltılmış halidir.

Gazetecilerin hakları nelerdir?

C- Gazetecinin hakları
  • Gazeteci; tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahiptir. ...
  • Gazeteci; doğruluğuna, tarafsızlığına ve nesnelliğine inanmadığı bir görüşü savunmaya veya meslek ilkelerine aykırı bir iş yapmaya zorlanmamalıdır.
Daha fazla öğe...

Gazetecilik meslek midir?

Gazetecilik bir pozisyondur, bir görevdir, bir iştir, ama bir 'meslek' değildir.

Medya ve Etik nedir?

Medya etiği, görüntülü medya, film, tiyatro, sanat, yazılı medya ve internet de dahil olmak üzere medyanın belirli etik ilkeleri ve standartları ile ilgilenen uygulamalı etiğin bir bölümüdür. ... Medya etiği, evrensel yaşama saygı, hukukun üstünlüğü ve yasallık gibi değerleri teşvik eder ve savunur.

Meslek ilkeleri nelerdir?

İş hayatı içerisinde doğru davranış biçimlerini uygulamak, dürüst, adil, eşit ve tarafsız olmak, yalan söylememek meslek etiğinin temel ilkelerindendir. Bütün meslektaşlar çalışmalarının her cephesinde dürüstlük sergilemelidir.

Yayın politikası ne demek?

“ANASAY” dergisine yayın kurallarına uygun olarak gönderilen makaleler, değerlendirilmek üzere alanında uzman iki hakeme gönderilir. Dergideki hakemlik sürecinde, akademik unvana sahip kişilerin yayınları için ancak eşit ya da üst derecede akademik unvana sahip kişiler hakem olabilir. ...

Basın ve yayın nasıl bir bölüm?

Basın ve Yayın Bölümü, haberlerin kaynaklarının teyit edilmesi ile başlayan, belirlenen kurallara göre hazırlanıp, içeriklerin okuyucuya ulaştırılmasına kadar tüm süreçlerde sorumluluk alacak yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Basın ve Yayıncılık 2 yıllık ne is yapar?

Basın ve yayıncılık bölümünü mezunları; yazı işleri, muhabirlik, içerik editörlüğü, haber müdürlüğü, sayfa tasarımı, web yayıncıları, blog yazarlığı, radyo ve televizyon haber programcılığı gibi görevlerde bulunur. Basın ve yayıncılık mezunlarının temel çalışma alanı haberciliktir.

Basın iş kanunu kimleri kapsar?

Türkiye'de yayımlanan gazetelerde, süreli yayınların basıldığı işletmelerde, haber ve fotoğraf ajanslarında her türlü fikir ve sanat işlerinde çalışan ve 4857 Sayılı İş Kanunundaki işçi tanımı dışında olan kimseler ve bunların işverenleri Basın İş Kanununa tabidir.

İletişim etiği çalışmaları ne zaman ivme kazanmıştır?

1970'lerde kitle iletişim araçlarının büyümesi ve çeşitlenmesiyle iletişim etiği konusundaki araştırmalar da ivme kazanmıştır. Bu çerçevede, medya sorumluluğu, medya performansı ve kamusal yarar sorunları, iletişim etiğinin mer- kezi haline gelmiştir.