Lithuril hangi durumlarda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lithuril hangi durumlarda kullanılır?
  2. Lityum hangi durumlarda kullanılır?
  3. Bipolar ilaçları kilo aldırır mı?
  4. Bipolar lityum nedir?
  5. Lityum nasıl bir ilaçtır?

Lithuril hangi durumlarda kullanılır?

– Şizofreni, depresyon ve bipolar bozukluk belirtilerini taşıyan Şizoaffektif bozukluğun kontrol altında tutulmasında, – Suça meyilli olan saldırgan kişilerde, – Alkol veya madde bağımlılıklarında kullanılır.

Lityum hangi durumlarda kullanılır?

Manik depresif tedavisinde kullanılan Lityum, bipolar bozukluk tedavisinde, duygudurum dengeleyici olarak kullanılmaktadır. Lityumun bu etkisi 1949 yılında Avustralyalı psikiyatr John Cade tarafından belgelenmiştir. FDA, 1970 yılında lityumun etkili bir ilaç olarak tanındığını duyurmuştur.

Bipolar ilaçları kilo aldırır mı?

Bipolar bozukluk tedavisinde sıklıkla kullanılan ilaç lityum tuzu içeren ilaçlardır. Lityum tuzu kullanan kişilerde hafif kilo artışı olabileceği bilinmektedir. Ayrıca lityum tedavisi alan kişi böbrek fonksiyonlarının bozulmaması için tükettiği su ve tuz miktarına dikkat etmelidir.

Bipolar lityum nedir?

Lityum tuzu, Bipolar afektif bozukluk tedavisinde kullanılan duygudurum düzenleyicidir. Lityum tedavisi bipolar bozukluğu bulunan hastalarda manik ve depresif arakların sıklığını, şiddetini ve süresini azaltmanın etkili bir yoludur. TEDAVİYE BAŞLAMADAN ÖNCE ; Böbrek fonksiyonları, (üre ve kreatinin kan seviyesi)

Lityum nasıl bir ilaçtır?

Lityum, psikiyatride birçok kapıyı açan, altın anahtar niteliğinde bir ilaçtır. Mani nöbetlerinin tedavisi ve iki uçlu bozuklukta koruyucu etkisi kanıtlanmıştır. Lityum kanda belli düzeyin altına düştüğünde etkisi olmayan, ancak toksik sınırları da dar olan bir ilaçtır.