Elde kist neden olur?

İçindekiler:

  1. Elde kist neden olur?
  2. Elde çıkan kist nedir?
  3. El kisti hangi doktora gidilir?
  4. El parmaklarındaki ağrı için hangi doktora gidilir?
  5. El şişmesi için hangi doktora gidilir?
  6. Parmak kisti nedir?
  7. El parmaklarındaki kasılmalar neden olur?
  8. El kol şişmesi hangi bölüm bakar?

Elde kist neden olur?

El kistlerin neden meydana geldiği tam olarak bilinmemektedir. Ancak bu durumla ilgili şöyle bir teori vardır; bilekte meydana gelen travmatik veya aldığı darbe gibi etkenlere bağlı ortaya çıkabileceğidir. Bazı kişilerde bu kistler uzun süre geçmez, bazılarında ise iki üç günde bir geçer ve tekrar çıkar.

Elde çıkan kist nedir?

El bileği kisti de denen ganglion kisti, bir eklem veya tendon (kası kemiğe bağlayan doku) üzerinde oluşan küçük bir sıvı kesesidir. Bu kesenin içinde kıvamlı, yapışkan, şeffaf ve jelimsi bir sıvı bulunur. Boyuta bağlı olarak, kistler sert veya süngerimsi hissedilebilir.

El kisti hangi doktora gidilir?

El ve bileklerinizde bir sorun yaşıyorsunuz ortopedi polikliniğine başvurmanız gerekiyor.

El parmaklarındaki ağrı için hangi doktora gidilir?

El ağrısı olduğunda öncelikle ortopedi hekimine görünmek gerekir. Bu ağrıların büyük bir kısmı ortopedi ve travmatoloji kökenlidir.

El şişmesi için hangi doktora gidilir?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Parmak kisti nedir?

Ganglion kisti el bileğinde bulunan tendon kılıfları veya eklem kapsülündeki şeffaf sıvıyla dolu keseciklere denir. Bu kistler el bileğinin ön yüzünde, sırtında, parmak eklemlerinde ve parmak tabanında meydana gelir. Ganglion kisti erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülür.

El parmaklarındaki kasılmalar neden olur?

Tendon kılıfının uzun süre tahriş olması, tendonun hareketini etkileyen skarlaşmaya ve kalınlaşmaya neden olabilir. Bu olduğunda, parmağınızı veya başparmağınızı bükmek iltihaplı tendonu çeker. Tendonlar iltihaplı hale geldiğinde de tetik parmak meydana gelebilir. Bu da sıkışmaya ve şişliğe neden olur.

El kol şişmesi hangi bölüm bakar?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.