İçindekiler:
- Erasmus için nereye gidilmeli?
- Erasmus belgesi ne işe yarar?
- Erasmus Nedir sartlari?
- Erasmus için verilen hibe yeterli mi?
- Transcript of Records Erasmus Nedir?
- Erasmus Plus hibe nedir?
Erasmus için nereye gidilmeli?
Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, ...
Erasmus belgesi ne işe yarar?
Erasmus programı, 1980'lerin sonlarından beri var olan ve Avrupa Birliği tarafından yürütülen bir öğrenci değişim programıdır. ...
Erasmus programı, lisans öğrencilerine yönelik yurtdışı eğitim ve staj imkanlarına ek olarak, master ve doktora seviyeleri ile öğretim üyeleri için de projeler içermektedir.
Erasmus Nedir sartlari?
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Erasmus için verilen hibe yeterli mi?
Hibe yeterli değil."
Erasmus programı Türkiye'de 2004 yılından beri öğrencilere yurt dışında eğitim alma ve uluslararası kültürel etkileşim fırsat sunuyor ve 2014'ten beri "
Erasmus+" programı altında uygulanıyor.
Erasmus, AB üyesi ülkeler ile İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Makedonya ve Türkiye arasında devam ediyor.
Transcript of Records Erasmus Nedir?
Transkript (
Transcript of Records) : Bu belge öğrencilerin misafir olduğu kurumda aldıkları derslerin not dökümüdür. Öğrencinin dönüşünde bu belgenin orijinalini birimimize ve bir kopyasını da bölüm/fakülte koordinatörüne denklik işlemlerinin başlatılabilmesi için teslim etmesi gerekmektedir.
Erasmus Plus hibe nedir?
Erasmus hibesi, katılımcıların faaliyetleri boyunca kısmen desteklenmeleri amacıyla ödenen karşılıksız bir hibedir.