Başörtü Kuranda var mı?

İçindekiler:

  1. Başörtü Kuranda var mı?
  2. Tesettür hangi surede geçiyor?
  3. Nur Suresi 31 ayet hangi olay üzerine inmiştir?
  4. Hangi ayette kadınların kapanması?
  5. Nur suresi hangi olay üzerine inmiştir?
  6. Tesettür emri hangi ayette geçiyor?

Başörtü Kuranda var mı?

Bunlar, Kelime-i şehadet getirmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Hacca gitmek ve Oruç tutmaktır. Din sömürüsü yapanlar ise bu şartlara bir de türbanı eklediler. Oysa ne şartlar arasında ne de Kur'an'da türban türünden bir örtü yoktur.

Tesettür hangi surede geçiyor?

Müminlerin, tesettüre riayet etme ve hayatlarını tesettürlü şekilde devam ettirme bilincine ulaşmasında Nur suresi 31. ayetin önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade edebiliriz.

Nur Suresi 31 ayet hangi olay üzerine inmiştir?

Kadınlar oraya etek giymeden, göğüsleri, saçları ve ayaklarındaki halhalları açık olarak giderlerdi. Esma radıyallahu anha da, 'bu görünüşünüz ne kadar çirkindir' derdi. Bunun üzerine, 'Mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar…' (Nur Suresi / 31. Ayet) ayeti nazil oldu.

Hangi ayette kadınların kapanması?

Kadınların kapanması konusunun daha da iyi anlaşılması için ikinci olarak Ahzab suresinin 59. ayetini de inceleyelim: Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle cilbablarını(elbiselerini) üzerlerine giysinler. ... Bu ayetin anlaşılmasında kilit kelime “cilbab”dır.

Nur suresi hangi olay üzerine inmiştir?

Nur Suresi adını, 35. âyette geçen “nûr” kelimesinden almıştır. Sûre de başlıca; bireysel ve toplumsal hayatla ilgili çeşitli hüküm ve prensipler, özellikle aile hayatına dair esaslar yer almaktadır. Zina edenlerle evlenmeyi kınayan 3. âyet, hicretin 3. yılında, Recî' çatışmasında şehid düşen Mirsed ile ilgilidir.

Tesettür emri hangi ayette geçiyor?

Özellikle Nur Suresi 31. Ayet üzerinde durulmaktadır. Bu ayette kullanılan ''zinet: süs'' sözcüğü, bir kelime eklenerek ''zinet yerleri'' şekline dönüştürülmekte ve kadının bütün vücudu bir ''avret'' yani örtülmesi gereken yer ilan edilmektedir.