Diyanet kaş almak günah mı?

İçindekiler:

  1. Diyanet kaş almak günah mı?
  2. Kaş etrafındaki kılları almak günah mı?
  3. Erkek kaşının ortasını alabilir mi?
  4. Kadınların kaşının ortasını almak günah mı?
  5. Erkeklerin iki kaşın ortasını almak günah mı?
  6. Iki kaşın ortasını almak günah mı?
  7. Kaş ortasını cımbızla almak caiz mi?
  8. Tüy almak günah mı?

Diyanet kaş almak günah mı?

“Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

Kaş etrafındaki kılları almak günah mı?

Diyanet'ten 'cımbız' fetvası: Kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır.

Erkek kaşının ortasını alabilir mi?

Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor.

Kadınların kaşının ortasını almak günah mı?

Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.

Erkeklerin iki kaşın ortasını almak günah mı?

Erkeklerin kaşlarının ortasını alması caiz midir, erkeklerin kaşlarını alması caiz midir? ... Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor.

Iki kaşın ortasını almak günah mı?

Bu bir rahatsızlık olduğu için tedavi edilmesi uygundur fakat sadece güzelleşmek maksadıyla kaş toparlama, inceltme, aldırma ve daraltma gibi uygulamalar yasaktır.

Kaş ortasını cımbızla almak caiz mi?

Bir zaruret ihtiyacı yoksa kaşların aldırılması caiz değildir. Nurettin Yıldız kaş aldırmaya ilişkin şunları söyledi: “Şekil değişikliği caiz değildir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kaşlara dokunmayı yasaklıyor. Kadınların özellikle kaş aldırması konusundaki uygulamaları dinimize aykırıdır.

Tüy almak günah mı?

Birbirlerine yabancı olan kadın ve erkeklerin kendi cinslerine karşı avret sınırları diz ile göbek arasıdır. Tüy aldırmak günah mı? Epilasyon yaptırmak caiz midir? Tedavi vb. zaruri ihtiyaçlar hariç bu tür yerlere bakmak ve dokunmak haramdır.