İstanbul Çatalca Hangi ilçeye yakın?

İçindekiler:

  1. İstanbul Çatalca Hangi ilçeye yakın?
  2. Çatalca İstanbul nereye bağlı?
  3. İstanbul Çatalca nasıl bir yer?
  4. Çatalca ismi nereden geliyor?
  5. Çatalca Binkılıç köyü nerede?
  6. Binkılıç köyü nereye bağlı?
  7. Binkılıç Geri Gönderme Merkezi nerede?
  8. Istanbul aksaray ismi nereden gelmiştir?

İstanbul Çatalca Hangi ilçeye yakın?

Yüzölçümü itibarıyla İstanbul'un en büyük ilçesi olan Çatalca'nın yüzölçümü 115,11 Km, İl merkezine uzaklığı 56 Km'dir. Güneyde Büyükçekmece'ye, batıda Silivri'ye ve Tekirdağ ilinin Saray ilçesine, doğuda Arnavutköy ilçesine komşudur.

Çatalca İstanbul nereye bağlı?

Çatalca
Çatalca'nın İstanbul'daki konumu
ÜlkeTürkiye
İlİstanbul
Coğrafi bölgeMarmara
16 satır daha

İstanbul Çatalca nasıl bir yer?

Çatalca; İstanbul şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunan ve İstanbulluların günübirlik tatil rotaları arasında yer alan bir ilçedir. Birbirinden güzel köyleri, doğası ve plajları ile giderek daha turistik bir bölgeye dönüşen Çatalca, doğal yaşamı deneyimleyebileceğiniz Karadeniz köyleri ile de ünlüdür.

Çatalca ismi nereden geliyor?

1611-1683 yılları arasında yaşayan ünlü gezgin Evliya Çelebi 17.yüzyıl Çatalca´sı için şu bilgileri verir. "Şehir bir Çatal dağın eteğine kurulduğu için Çatalca adını almıştır.

Çatalca Binkılıç köyü nerede?

Binkılıç Mah. 41.140408 enlem ve 28.465958 boylamda yer almaktadır. Çatalca ilçesine bağlıdır. Binkılıç Mah. haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Binkılıç Mah. posta kodu 34888.

Binkılıç köyü nereye bağlı?

Binkılıç Mah. 41.140408 enlem ve 28.465958 boylamda yer almaktadır. Çatalca ilçesine bağlıdır. Binkılıç Mah. haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Binkılıç Geri Gönderme Merkezi nerede?

No:5/7 Binkılıç/Çatalca/İstanbul(Binkılıç Geri Gönderme Merkezi) ile Akfırat Mah. Süleymaniye Bulvarı 140. Cad. No:65 Tuzla/İstanbul(Tuzla Geri Gönderme Merkezi) adresleridir.

Istanbul aksaray ismi nereden gelmiştir?

İstanbul'un semt isimleri nereden geliyor? Aksaray: Fatih'in sadrazamı İshak Paşa, İç Anadolu Bölgesi'ndeki Aksaray'ı ele geçirdikten sonra orada yaşayan bölge insanlarını bugünkü Aksaray semtinin bulunduğu yere gönderir. Aksaraylılar da semte adlarını verirler.