Evrensel Hizmet Fonu Nedir?

İçindekiler:

  1. Evrensel Hizmet Fonu Nedir?
  2. Evrensel hizmet fonu ne zaman kuruldu?
  3. Posta hizmetleri kavramı nedir?
  4. Evrensel Erişim ne demek?
  5. 5369 sayılı kanun nedir?
  6. Evrensel hizmet yükümlülüğü altında postacılık faaliyetleri ne demek?
  7. PTT ne demek ne iş yapar?
  8. Posta tekeli ne demek?
  9. Faaliyet kodu nedir?
  10. Evrensel posta hizmeti ne demek?
  11. PTT hangi işlemler yapılır?
  12. Posta tekelleri nelerdir?
  13. Posta yoluyla gönderilmesi yasak olan maddeler nelerdir?
  14. Faaliyet kodu nerede yazar?
  15. Işyeri faaliyet kodu nedir?
  16. Evrensel posta hizmeti ilkeleri nelerdir?
  17. Posta tekelinin ihlali durumunda hizmet sağlayıcı ne kadar tazminat öder?
  18. PTT hangi hizmetleri veriyor?

Evrensel Hizmet Fonu Nedir?

Evrensel hizmet: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde coğrafi konumlarından bağımsız olarak herkes tarafından erişilebilir, önceden belirlenmiş kalitede ve herkesin karşılayabileceği makul bir bedel karşılığında asgari standartlarda sunulacak olan, internet erişimi de dahil elektronik haberleşme hizmetleri ile bu ...

Evrensel hizmet fonu ne zaman kuruldu?

Türk Telekom'un özelleştirilmesinin ardından 2005 yılında Evrensel Hizmet Fonu kurulduğunu hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, fonda biriken paranın kullanımına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi sundu.

Posta hizmetleri kavramı nedir?

Posta hizmetleri bölümü mezunları, her türlü kargo gönderilerinin kabul edilmesi, taşınması ve dağıtılması ile ilgilenirler. Posta hizmetleri bölümü mezunları, havale, çek kabul-ödeme, tahsilat işlemleri vb. iş ve işlemlerin yapılış şekli ve usulleriyle ilgilenirler.

Evrensel Erişim ne demek?

Evrensel Erişim Hizmeti, Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Telekom arasında imzalanan protokol kapsamında, coğrafi koşullar nedeniyle iletişim hizmeti götürülemeyen köy ve mezralara Wimax Teknolojisi ile ses hizmeti ve internet erişimi sağlar.

5369 sayılı kanun nedir?

Bu Kanunun amacı; kamu hizmeti niteliğini haiz, ancak işletmeciler tarafından karşılanmasında mali güçlük bulunan evrensel hizmetin sağlanması, yürütülmesi ve elektronik haberleşme sektörü ile bu Kanun kapsamında belirlenen diğer alanlarda evrensel hizmet yükümlülüğünün yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasları ...

Evrensel hizmet yükümlülüğü altında postacılık faaliyetleri ne demek?

Bu faaliyetler, mektupların toplanması ve dağıtımı için satış yerleri, sınıflandırma ve işleme tesisleri ile taşıma güzergahları da dahil olmak üzere dünya çapında hizmet altyapısının kullanımını kapsamaktadır. ...

PTT ne demek ne iş yapar?

PTT'nin hizmetleri nelerdir?
  • Mektup.
  • Telgraf.
  • Tebligat.
  • Birleşik posta.
  • Kayıtlı elektronik posta.
  • Pul ve Filateli.
BE

Posta tekeli ne demek?

Haberleşme içeren gönderilerin kabul, sevk ve dağıtımının PTT tarafından yürütülmesine ilişkin yasal zorunluluk.

Faaliyet kodu nedir?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

Evrensel posta hizmeti ne demek?

Evrensel posta hizmeti, 2 kilograma kadar olan posta gönderilerinin, 20 kilograma kadar olan posta koli veya kargolarının, basılmış kağıtların, görme engellilere özgü yazıların, kabulü, toplanması, işlenmesi, sevki, dağıtımı ve teslimini kapsayacak.

PTT hangi işlemler yapılır?

İnteraktif Posta Çeki ile Posta Çeki hesabınızdan banka hesaplarına ve başka bir posta çeki hesabına para aktarabilir, isme havale gönderebilir, fatura ödeyebilir, hesap hareketlerini on-line takip edebilirsiniz. İnternet ortamında işlem yapabilirsiniz.

Posta tekelleri nelerdir?

Posta tekeli: Madde 2 – P.T.T. İdaresinin tekeli altında olan maddeler şunlardır: A) Açık ve kapalı mektuplar; B) Üzerlerinde haberleşme mahiyetinde yazı bulunan kartlar; Şu kadar ki, aşağıda yazılı olanlar tekel dışındadır: Page 2 2264 1. Postaca kabul edilemiyecek olan veya kabulü şarta bağlı bulunan maddeler 2.

Posta yoluyla gönderilmesi yasak olan maddeler nelerdir?

Bazı ülkelere aseton, arsenik, eter, mürekkep, boya, yangın söndürücü, cıva, çakmak, havai fişek posta yoluyla gönderilmemektedir.

Faaliyet kodu nerede yazar?

İşyerinin NACE (Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması) kodunu en kolay vergi levhasında bulunan Ana faaliyet kodu ve adı bölümünden öğrenebilirsiniz.

Işyeri faaliyet kodu nedir?

İşletmenin faaliyet kodu olarak ifade edilebilen NACE kodu; 6 haneli ve işyerinin yaptığı işin tanımlanıp sınıflandırılmasını sağlayan bir koddur. ... Firmalar NACE koduna göre faaliyetlerini devam ettirmekle ve faaliyetlerinde gerekli standartları karşılamakla yükümlülerdir.

Evrensel posta hizmeti ilkeleri nelerdir?

MADDE 14 – (1) Evrensel posta hizmeti; a) İki kilograma kadar olan posta gönderilerinin, b) Yirmi kilograma kadar olan posta koli veya kargolarının, c) Basılmış kâğıtların, ç) Görme engellilere özgü yazıların, kabulü, toplanması, işlenmesi, sevki, dağıtımı ve teslimini kapsar.

Posta tekelinin ihlali durumunda hizmet sağlayıcı ne kadar tazminat öder?

(3) Posta tekelini ihlal edenler, bu ihlal kapsamındaki gönderiler için evrensel posta hizmet yükümlüsünce belirlenen posta ücretinin on katı tutarında meblağı evrensel posta hizmet yükümlüsüne tazminat olarak ödemekle yükümlüdür.

PTT hangi hizmetleri veriyor?

Hizmetler. PTT, posta, bankacılık, lojistik gibi alanlarda da hizmet vermektedir.