Vergi levhası nereye asılır?

İçindekiler:

  1. Vergi levhası nereye asılır?
  2. Hangi kurumlar vergi mükellefi olarak vergi levhası asmak zorundadır?
  3. Aşağıdakilerden hangisi vergi levhası asmak zorundadır?
  4. Kimler vergi levhası asmak zorundadır?
  5. Gelir Vergisi Kanuna göre kimler vergi levhaları almak zorundadır?
  6. Gelir Vergisi Kanununa göre kimler vergi levhaları almak zorundadır?
  7. Vergi levhası tasdiki ne zaman yapılır?
  8. Vergi levhası asma zorunluluğu ne zaman kaldırıldı?
  9. Vergi levhasını kimler alabilir?

Vergi levhası nereye asılır?

6111 sayılı Kanunun 82'nci maddesi ile, VUK'un 5'inci maddesinde bulunan “levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından rahat bir şekilde okunup görünebilecek bir şekilde asmak zorundadırlar.” ibaresi “levhayı almak zorundadırlar.” olarak değiştirildiği için, bu değişiklik ...

Hangi kurumlar vergi mükellefi olarak vergi levhası asmak zorundadır?

Vergi levhası asmak mecburiyetinde olanlar; ticari, zirai ve mesleki kazançları dolayısıyla gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, ticari kazancı basit usulde tespit edilen gelir vergisi mükellefleri, kurumlar vergisi mükellefi olan anonim, limited ve eshamlı komandit şirketlerdir.

Aşağıdakilerden hangisi vergi levhası asmak zorundadır?

“Gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dahil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.

Kimler vergi levhası asmak zorundadır?

6111 sayılı Kanunun[7] 82 nci maddesiyle, VUK'un 5 inci maddesinde yer alan "levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görünecek şekilde asmak zorundadırlar." ibaresi "levhayı almak zorundadırlar." şeklinde değiştirilmiş ve bu değişiklikle vergi ...

Gelir Vergisi Kanuna göre kimler vergi levhaları almak zorundadır?

Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesinde “Gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.

Gelir Vergisi Kanununa göre kimler vergi levhaları almak zorundadır?

Vergi Usul Kanununun 5 inci maddesinde "Gelir Vergisi mükellefleri (Kazancı basit usulde tespit edilenler dâhil) ile sermaye şirketleri her yıl Mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı almak zorundadırlar.

Vergi levhası tasdiki ne zaman yapılır?

Mükellefler, İnternet Vergi Dairesinden/interaktif Vergi Dairesinden bizzat kendileri ya da SMMM veya yeminli MM aracılığıyla, gelir vergisi mükellefleri için 1 Nisandan itibaren, kurumlar vergisi mükellefleri için 1 Mayıstan itibaren, vergi levhalarını Mayıs ayının son gününe kadar alabilirler.

Vergi levhası asma zorunluluğu ne zaman kaldırıldı?

Vergi levhası asma zorunluluğu kalktı - 13:18 | Güncelleme: - 02:42. TBMM'de görüşülen "torba" kanunun 4. bölümünün 85. maddesindeki, işyerlerinde vergi levhalarının kolayca görülebilen yerlere asılması mecburiyeti kaldırıldı.

Vergi levhasını kimler alabilir?

Mükellefler, internet vergi dairesinden kendileri ya da mali müşavirleri aracılığıyla vergi levhalarını alabilirler. Gelir vergisi mükellefleri 1 Nisan tarihinden itibaren, kurumlar vergisi mükellefleri ise 1 Mayıs'tan itibaren vergi levhalarını, Mayıs ayının son gününe kadar alabilirler.