SGK Tescili Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK Tescili Nasıl Yapılır?
  2. SGK Tescili Nedir?
  3. SGK tescil no nasıl alınır?
  4. Sigortalı tescil kaydı tespiti nedir?

SGK Tescili Nasıl Yapılır?

SGK iş yeri tescil uygulamasına e-devlet uygulaması üzerinden giriş yaptıktan sonra ana sayfada çıkan ekrandan ne tür bir iş yeri bildirgesi vereceğinizi doğru bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Seçiminizi yaptıktan sonra ilgili butona tıklayarak bildirgeyi doldurmaya başlayabilirsiniz.

SGK Tescili Nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.

SGK tescil no nasıl alınır?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

Sigortalı tescil kaydı tespiti nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, sigorta ve prim bilgilerini barındırır. Ve 4A, 4B, 4C Hizmet Dökümü belgelerini kapsayan belgedir. ... Sigortalı kişiye ait olan genel kimlik bilgileri. İlgili sigorta koluna ait primlerin ödeme tarihleri.