Pençe 1 harekatı nedir?

İçindekiler:

  1. Pençe 1 harekatı nedir?
  2. Eren operasyonları nedir?
  3. Eren operasyonu hangi bölgede?
  4. Eren Operasyonu nerede yapılıyor?
  5. Güneş harekatında kaç terörist oldu?

Pençe 1 harekatı nedir?

Pençe Operasyonları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde PKK'ya karşı başlattığı sınır ötesi harekât olan Kararlılık Harekâtı'nın devamı olan operasyonlardır. ... Operasyonlar süresince TSK Kuzey Irak'ta Hakurk, Sinat-Haftanin bölgelerine askeri üs kurarak ilerlemekte ve bölgeye yerleşmektedir.

Eren operasyonları nedir?

Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Ağrı-Iğdır-Kars-Ardahan İllerinde Eren-15 Ağrı Dağı-Çemçe Madur Operasyonu başlatıldı.

Eren operasyonu hangi bölgede?

Eren-1 Operasyonları kapsamında, Van-Çatak ilçesi Karataş Çukurları bölgesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Komando ve JÖH birliklerince J-SİHA ve İHA ile Hava Kuvvetleri desteğinde, icra edilen operasyonda, 3 bölücü örgüt mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Eren Operasyonu nerede yapılıyor?

Eren-14 Operasyonları kapsamında; Hakkari-Merkez ilçe Kavaklı köyü kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Jandarma Özel Harekât ve Jandarma Komando birlikleri tarafından J-SİHA ve Hava Kuvvetleri desteği ile icra edilen operasyonda, 3 bölücü örgüt mensubu ...

Güneş harekatında kaç terörist oldu?

Milliyet, Haberi Milliyet de manşetten vermiş ve "Terör Yuvasına Kış Baskını" manşetiyle çıkmıştır. "Kuzey Irak'a giren Türk birlikleri PKK'lılarla sıcak temas sağladı. 44 terörist etkisiz hale getirilirken, 5 askerin öldüğü açıklandı.