Karınca uzaklaştırmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Karınca uzaklaştırmak için ne yapmalı?
  2. Karınca neden Kacar?
  3. Karınca neyin kokusunu sevmez?
  4. Şekerden karınca nasıl temizlenir?
  5. Saksıdaki karıncaları nasıl yok ederiz?
  6. Karınca ilacı çiçeklere zarar verir mi?

Karınca uzaklaştırmak için ne yapmalı?

Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.

Karınca neden Kacar?

Karıncalar kokuya duyarlıdır. ... Ancak karıncalar tarçından nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz. – Yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün.

Karınca neyin kokusunu sevmez?

Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.

Şekerden karınca nasıl temizlenir?

1. Karbonat, şekerle birlikte karıştırılarak karıncaların yuva çıkışlarına koyulabilir. Bu karışımdaki şeker kokusu karıncayı çekerek yenmeyi sağlıyor. Karbonat ise karıncanın doğal kimyasını bozarak sayıca azalmasını sağlıyor.

Saksıdaki karıncaları nasıl yok ederiz?

Eğer karıncalar çiçeklere saldırırsa ne yazık ki evlerine su basarak onlardan kurtulabilirsiniz. Bitkiyi tamamen saksıdan çıkartıp su dolu bir kap içerisine oturtup bu şekilde onlara zarar vermeden kurtulmanız mümkün. Eğer aynı saksı kullanılacaksa çok iyi sterilize edilmeli ve öyle kullanılmalıdır.

Karınca ilacı çiçeklere zarar verir mi?

- Karıncanın doğrudan çok büyük zararı yok. Ancak besin stoklamak için bitkilerinizi tırtıklayabilirler, gül goncalarını kemirebilirler. Çok tomurcuk olanların açmalarına engel olabilirler. Yuvalarını bularak atacağınız toz insektisit (bitkilerdeki böcekleri öldüren kimyasal ilaç) çözüm olabilir.