Lise staj emekliliğe sayılacak mı?

İçindekiler:

  1. Lise staj emekliliğe sayılacak mı?
  2. Lisede yapılan sigorta geçerli mi?
  3. Lise staj sigorta girişi sayılır mı?
  4. Stajyer sigorta girişi nasıl yapılır?

Lise staj emekliliğe sayılacak mı?

Ortaöğretim ve yükseköğretim dönemlerinde yapılan stajlarda emekliliğe esas olan uzun vadeli primler ödenmediği, sadece kısa vadeli sigorta primi ödendiği için sigorta başlangıcı olarak kabul edilmemektedir.

Lisede yapılan sigorta geçerli mi?

Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmaz. Staj sigortasında kısa vadeli sigorta kollarına (hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı ve analık) sigortalarına prim ödenir.

Lise staj sigorta girişi sayılır mı?

Staj döneminde, kişileri emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına) prim yatırılmadığından, staj tarihi emeklilik işlemlerinde sigorta başlangıcı sayılmıyor.

Stajyer sigorta girişi nasıl yapılır?

Sigortalı olarak stajyerlik yapmak isteyenlerin girişi 07 çırak veya 19 Stajyer kodu ile girişleri yapılmaktadır. Bunun dışında tamamlayıcı eğitim gören ve stajyerlik yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından okul idaresine yapılmaktadır.