Ayder Yaylasına arabayla çıkılır mı?

İçindekiler:

  1. Ayder Yaylasına arabayla çıkılır mı?
  2. Ayder Yaylasında nasıl gidilir?
  3. Ayder Yaylası yolu asfalt mi?
  4. Trabzon Ayder Yaylası Nasıl Gidilir?
  5. Trabzon merkezden Ayder yaylasına nasıl gidilir?
  6. Ayder Pokut arası kaç km?
  7. Ayder Yaylası nasıl bir yer?
  8. Ayder Yaylası nın neyi meşhur?
  9. Ayder Yaylası Neyi Meşhur?
  10. Trabzon Ayder Yaylası Nerede?
  11. Ayder Yaylası hangi ilçeye bağlı?
  12. Trabzon havaalanından Ayder yaylasına nasıl gidilir?
  13. Trabzon Rize Ayder Yaylası arası kaç km?
  14. Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder Yaylasına arabayla çıkılır mı?

Ayder Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan bir bölge. Çamlıhemşin'e 19 km uzaklıkta bulunan bu yayla, gelişmiş ulaşım olanakları ile ister toplu taşıma ister kişisel araçla kolaylıkla ziyaret edilebilir.

Ayder Yaylasında nasıl gidilir?

Rize'nin Pazar ilçesine gelen otobüs seferlerini kullanarak Pazar ilçesine gelin. Ardından buradan Ayder yaylasına direkt olarak giden dolmuşlar bulunmaktadır. Bu dolmuşlar aracılığı ile Ayder yaylasına ulaşıım sağlamak mümkündür. Ayder yaylası yaklaşık olarak 1300'lü yıllarda kurulmuş bir yayladır.

Ayder Yaylası yolu asfalt mi?

1350 metre yükseklikteki Ayder Yaylası, Çamlıhemşin'e 19 km mesafede ve asfalt yolları sayesinde özel araçla veya minibüsle kolaylıkla ulaşılabilen bir yayla. ... Yazıyla Ayder Yaylası.

Trabzon Ayder Yaylası Nasıl Gidilir?

Trabzon'dan Aydere
  1. 1.yol; Trabzon merkezden Rize'ye geçin. ...
  2. 2.yol; Trabzon otogarından Hopa'ya giden otobüslere binin. ...
  3. 3. yol; Trabzon havaalanından Çayeli ilçesine giden THY servislerine binip buradan da Çayeli-Pazar dolmuş hattına binip Pazar ilçesine gidin.
Daha fazla öğe...

Trabzon merkezden Ayder yaylasına nasıl gidilir?

Trabzon'dan Aydere
  1. 1.yol; Trabzon merkezden Rize'ye geçin. ...
  2. 2.yol; Trabzon otogarından Hopa'ya giden otobüslere binin. ...
  3. 3. yol; Trabzon havaalanından Çayeli ilçesine giden THY servislerine binip buradan da Çayeli-Pazar dolmuş hattına binip Pazar ilçesine gidin.
Daha fazla öğe...

Ayder Pokut arası kaç km?

Ayder Yaylası'na 30 km mesafede. Ayder Yaylası, Çamlıhemşin'in ulaşımı en kolay ve en çok tesisin bulunduğu yaylası. Turizmi en derinden hissettiğiniz Ayder'den diğer yaylalara rahatlıkla ulaşım sağlayabilir, günü yine Ayder'de daha merkezi bir noktada bitirebilirsiniz. Ayder'in Pokut'a olan uzaklığı 30 km civarında.

Ayder Yaylası nasıl bir yer?

Karadeniz bölgesinin en popüler bölgelerinden biri Ayder Yaylası'dır. Rize ili, Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir belde olan Ayder, ilçe merkezine 19 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen deniz seviyesinin 1350 metre üzerinde, gidenleri kendisine hayran bırakan bir yayladır.

Ayder Yaylası nın neyi meşhur?

Ayder tertemiz ve lezzetli suları ile çok ünlü. Osmanlı döneminde buradaki suların güzelliği kayıtlara geçmiş ve ünlü Ayder kaplıcalarında şifa bulmak isteyen birçok kişi buraya gelirmiş. Ayder Yaylası, 1987 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “Turizm Merkezi” olarak ilan edildi.

Ayder Yaylası Neyi Meşhur?

Ayder'in nesi meşhur dediğinizde, bu listemizi inceleyebilirsiniz:
  • Çılbır.
  • Hamsi Buğulama.
  • Hamsi Kuşu.
  • Korkoto Çorbası
  • Lahana Çorbası
  • Hamsi Çorbası
  • Ayran Çorbası
  • Fasulye Çorbası
Daha fazla öğe...

Trabzon Ayder Yaylası Nerede?

Ayder 1300'lü yıllarda Halalılar tarafından kurulmuştur. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır.

Ayder Yaylası hangi ilçeye bağlı?

Ayder, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır. 1300'lü yıllarda Hala Vadisi'nde yaşayanlar tarafından kurulmuştur.

Trabzon havaalanından Ayder yaylasına nasıl gidilir?

Hava ulaşımı ile büyükşehirlerden direk uçuşlarla Trabzon havaalanı kullanılabilir, havaalanında araç kiralayabilir, transfer hizmeti yapan özel firmalar ile yolculuk yapabilirsiniz ya da havaş'ın hizmeti ile Pazar ilçesine 2 saat içerisinde ulaşabilir ve dolmuşlarla Ayder yaylasına ulaşabilirsiniz.

Trabzon Rize Ayder Yaylası arası kaç km?

Trabzon ve Ayder arasındaki mesafe karayoluyla 163 kilometre. Trabzon ile Ayder arasındaki mesafe arabayla yaklaşık 8 saat ve 6 dakika sürmektedir.

Ayder Yaylası nerede bulunur?

Ayder, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda yer alan 1350 m rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir yayladır.