İŞKUR kaydımı nasıl aktif edebilirim?

İçindekiler:

  1. İŞKUR kaydımı nasıl aktif edebilirim?
  2. İskur'a internet üzerinden başvuru yapılır mı?
  3. Iş durumu pasif ne demek?
  4. İŞKUR pasif Odemesi nedir?

İŞKUR kaydımı nasıl aktif edebilirim?

Sisteme giriş yaptıktan sonra Özgeçmiş linkine tıklayın. Açılan ekranda “Kişisel Bilgiler” bölümünün altında yer alan İş Arama Statüsü bölümündeki Yeni Kayıt seçili olan kısmı “AKTİF” olarak seçip “Kaydet” butonuna tıklayarak Profilinizi Aktif edebilirsiniz.

İskur'a internet üzerinden başvuru yapılır mı?

İşverenler, işveren olarak kuruma başvurduktan sonra internet üzerinden işgücü istemi'nde (iş ilanı) bulunabilir, ardından davet-görüşme süreçlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar İŞKUR üzerinde yayınlanan işlere şahsen başvuru yapmalarına gerek kalmadan, online olarak başvuruda bulunabilir.

Iş durumu pasif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

İŞKUR pasif Odemesi nedir?

İşkur pasif ödemesi 31.01.2020 tarihinde yayınlanan genelge ile işkur tarafından sigortaları ödenen vatandaşların korunmasına ve kollanmasına yönelik çıkarılmış düzenleme olduğu ifade ediliyor. Bölümü ekleri ile birlikte 2020/1 Nolu Pasif İşgücü Hizmetleri Genelgesi olarak düzenlenmiştir. ...