Tahin yağının faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Tahin yağının faydası nedir?
  2. Tahin cinsel gücü artırır mı?
  3. Tahin karaciğer yağlanması yapar mı?
  4. Diyette tahin yenir mı?

Tahin yağının faydası nedir?

Tahinin içindeki susam yağı bol miktarda çoklu doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri kalp ve damar sağlığı için tüketilen en faydalı besinler arasında yer alır. Doymamış yağ asitleri kolesterol seviyesinin yükselmesini önlerken damar sağlığınızı korur.

Tahin cinsel gücü artırır mı?

Cinsel gücü artıran hormonların gelişmesine katkı sağlar. Bu nedenle erkeklerin tahini düzenli olarak tüketmesinde fayda var. Tahin pekmez karışımı özellikle içerisindeki E vitamini sayesinde cinsel gücü artıran hormonların salgılanmasını sağlar.

Tahin karaciğer yağlanması yapar mı?

Sabah kahvaltılarında genellikle pekmezle birlikte tüketilen tahinin karaciğer yağlanması yapan ve dikkatli tüketilmesi gereken gıdalardan biri olduğu belirtiliyor. Bunun nedeninin tahinin içeriğinde yüksek oranda doymuş yağ bulundurması olmasına dikkat çekiliyor.

Diyette tahin yenir mı?

Vücudu daha dirençli ve güçlü tutan tahin, diyet döneminde ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlaması nedeni ile diyetlerde tercih edilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengin olan tahin sayesinde sindirim sistemi aktiviteleri de düzene girer.